Premijer i njegova porodica vlasnici 786 kvadrata

Premijer i njegova porodica vlasnici 786 kvadrata

Premijer Aleksandar Vučić vlasnik je jedne, a članovi njegove porodice šest nekretnina u srpskoj prestonici koje vrede više od milion i sto hiljada evra. Donedavno porodica je imala još jedan stan koji je prodala. Dva stana su otkupljena od države devedestih godina po povlašćenim uslovima.

Pišu: Stevan Dojčinović, Pavle Petrović

Imovinski karton premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavljen na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ukazuje da je jedan od najsiromašnijih državnika u regionu.

Vlasnik je samo jedne garsonjere od 30 metara kvadratnih. Ne poseduje ništa više od imovine – ni automobil, ni firmu, niti ušteđevinu u banci. Plata mu je oko hiljadu evra mesečno, tako da je čak i kupovina garsonjere za njega bila luksuz.

Vučićeva porodica, međutim, poseduje veći broj nekretnina u glavnom gradu. Uglavnom su to veliki stanovi na lokacijama gde su skupi kvadrati, pokazuje istraživanje Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Premijerova supruga vlasnik je stana od oko 100 kvadrata koji se nalazi odmah pored njegove garsonjere u naselju „Belvil“. Kupila ga je od biznismena za kog opozicija tvrdi da je blizak vlasti.

Grafički prikaz imovine (klikni za uvećanje)

Grafički prikaz imovine (klikni za uvećanje)

Stan od 118 kvadrata u Yubiznis centru, koji je Vučić otkupio od države devedesetih, nije jasno čiji je. Iako ga je Vučić ugovorom poklonio bivšoj supruzi, ugovor o poklonu nikada nije stigao do katastra pa se premijer i dalje zvanično vodi kao vlasnik stana.

Brat premijera vlasnik je stana od 108 kvadrata na Novom Beogradu.

Premijerovi roditelji vlasnici su porodične kuće u Jajincima od skoro 200 kvadrata, stana od 112 kvadrata u centru Beograda i stana od 80 na Novom Beogradu. Majka je imala još jedan stan od 62 kvadrata u Beogradu, ali ga je prodala dok je trajalo istraživanje KRIK-a. Njihov najskuplji stan nalazi se u Krunskoj ulici, a premijerov otac dobio ga je krajem devedesetih godina u razmeni sa Narodnom bankom. Razmena je, prema mišljenju stručnjaka, bila na štetu banke.

Ukupna površina nekretnina, ne računajući nedavno prodat stan, je 786 metara kvadratnih, a prema tržišnim cenama vrede milion i sto šezdeset hiljada evra. Nedavno prodat stan vredan je 75.000 evra.

Premijer Vučić od 2012. godine prima platu u proseku od hiljadu evra mesečno, dok je plata njegove supruge u Ministarstvu spoljnih poslova 65 hiljada dinara. Roditelji Anđelko i Angelina su penzioneri i primaju, prema izjavi Vučića, penzije od 90.000 i 80.000 dinara mesečno. Plata brata Andreja, koji radi u Narodnoj banci Srbije, nepoznata je.

Vrednost stanova
Novinari KRIK-a angažovali su agenciju za nekretnine da proračuna vrednosti stanova. Za svaki od njih urađen je detaljan proračun. Tržišna vrednost stana ne mora da se podudara sa vrednošću u ugovoru. Agencija nije želela da bude imenovana u tekstu. U zbirnu vrednost nije uračunat stan u Ulici Jurija Gagarina iako se u katastru vodi na premijerovog oca – uverili smo se da je taj stan razmenjen sa Narodnom bankom. Tokom istraživanja prodat je stan u Nikole Tesle, pa se ni on nije našao u proračunu.

KRIK je ovu priču uradio u okviru projekta istraživanja imovine domaćih funkcionera, koji su podržali i čitaoci sajta. KRIK smatra da bi građani trebalo da budu informisani o tome šta od imovine poseduju vodeći funkcioneri i njihove porodice (povezana lica). Zbog ovog istraživanja, provladin tabloid „Informer“ pokrenuo je hajku protiv naših novinara.

Premijer je novinarima KRIK-a rekao da on nikada nije imao novca i da su mu roditelji finansijski pomogli kada je kupovao garsonjeru u „Belvilu“, kao i kod otplate stana koji je od države otkupio devedesetih godina.

Rekao je da on nema veze sa stanom svoje supruge, kao ni sa nekretninama roditelja i brata.

„Vi ste sabirali babe i žabe. Ne možete da mi nađete ništa pa ste onda uzeli da sabirate šta su mi otac i majka imali“, rekao je Vučić.

„Znate šta je problem sa svima koji misle da će istražujući nešto da pronađu? Nemaju šta da pronađu. Nikad nisam krao, nikada nisam uzimao“, kaže Vučić, „Na meni nema ništa skupoceno. Mene zanima šta mogu da uradim za svoju zemlju i svoj narod.“

Za stan koji je dobio od države devedesetih Vučić je rekao da ga je na kraju preplatio. Negirao je da je njegov otac stan u Krunskoj otkupio po privilegovanom dogovoru.

„Belvil“ i „WinWin“

Premijer Vučić kupio je garsonjeru u aprilu 2014, piše u ugovoru koji poseduje KRIK.

Ona se nalazi u čuvenom novobeogradskom naselju „Belvil“ koje je sagradila kompanija Miroslava Miškovića, a prema tržišnoj ceni danas vredi oko 51.000 evra. Premijer je stan platio, prema ugovoru, 39.000 evra.

Premijer svojom platom i bez ušteđevine u banci nije mogao da sebi priušti ovu nekretninu, pokazuju zvanični podaci.

Vučić je za KRIK rekao da su mu roditelji pomogli pri kupovini stana.

„Otac mi je platio garsonjeru.“, rekao je Vučić, „Roditelji su prodali stan, majka je prodala i kuću u Bečeju, sve što je nasledila od svog oca i svoje majke, da bi meni pomogli da kupim tu garsonjeru. Ja sam platio neki minimalni iznos.“

Drustvo, Beli dvor, Dan Zena, 8.mart. Tamara Vucic

Tamara Đukanović (foto: Kurir)

Odmah do premijerove garsonjere, nalazi se stan veličine 104 kvadratna metara u vlasništvu njegove supruge Tamare Đukanović. Ona je vlasnica i garaže od 12 metara kvadratnih u „Belvilu“. Na tržištu se procenjuje da stan i garaža danas vrede oko 196.000 evra.

Đukanovićeva je zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova od avgusta 2010. godine. Savetnica je u Odeljenju za Evropu i zarađuje oko 65.000 dinara mesečno, prema informacijama koje je KRIK-u dalo ministarstvo.

Stan je kupila u maju 2013. godine za 135.000 evra, stoji u ugovoru koji ima KRIK.

Prodavac je bio Slobodan Kvrgić, u javnosti poznat kao vlasnik kompanije „WinWin“ koja se bavi prodajom računara i druge tehnike. Kvrgića opozicione stranke opisuju kao biznismena bliskog premijeru. Njegove firme razvile su poslove od kada je Srpska napredna stranka (SNS) došla na vlast, pokazuju podaci Agencije za privredne registre. Prihodi Kvrgićeve matične kompanije skočili su sa 100.000 evra u 2010. godini na 14,5 miliona evra u 2014, uglavnom zahvaljujući javnim nabavkama.

Premijer je KRIK-u rekao da su njegova garsonjera i suprugin stan odvojene nekretnine kupljene nazavisno jedna od druge.

„To nema veze sa bračnim statusom“, rekao je Vučić. „To je odvojeno kupljeno. Njeni roditelji su joj to kupili mnogo ranije i imaju ugovor o pozajmici i ugovor o kreditu.“

Rekao je da ne poznaje Kvrgića i da on nije čovek blizak vlasti.

„Ja ne znam ni ko je to. Prvi put čujem“, rekao je Vučić. „Ja u životu nisam video tog čoveka.“

Kvrgić nije odgovorio na pitanja koja su mejlom poslali novinari KRIK-a.

Stanovi kupljeni od države

Dva stana porodica je povoljno otkupila od države u vreme kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića. Ti stanovi kupljeni su po privilegovanim cenama,  mada premijer tvrdi da on nije uticao na to.

Stan veličine 118 metara kvadratnih u Bulevaru Mihajla Pupina, u Yubiznis centru – zgradi poznatoj i kao „Crvenkapa“, Vučić je otkupio od države decembra 1998. Ovaj trosoban stan danas ima procenjenu vrednost od oko 231 hiljadu evra.

Institucije su, kršeći zakon, odbile da novinarima KRIK-a dostave dokumentaciju u vezi sa ovim stanom, tako da nije poznato koliko je premijer ukupno platio nekretninu.

Vučić kaže da se ne seća koliko je ukupno platio stan, ali tvrdi da ga je preplatio, jer mu je posle 2000. godine naplaćen ekstraporez.

Premijer Aleksandar Vučić (foto: KRIK)

Premijer Aleksandar Vučić (foto: KRIK)

„Ne znam (koliko sam platio). Nisam se spremio da vam se pravdam. Posle 2000. tražili su dodatni porez i to sam platio. Platio sam toliko da su oni bili veoma srećni što su uspeli da me kazne“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mu je i oko isplaćivanja tog stana pomogla porodica, ali i šef Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

„Nisam doplatio ja, već najvećim delom otac jer nisam imao novac, kao što ga ni danas nemam“, rekao je Vučić. „Da budem zahvalan i fer, mislim da je i Šešelj pomogao pa je dao i on nešto.“

Šešelj je novinaru KRIK-a rekao da se ne seća da li mu je novčano pomogao, ali da mu je on potpisao molbu da dobije stan. „On nije hteo da potpiše molbu. Iako je imao ženu i dete i živeo kao podstanar u 28 kvadrata. Smatrao je da mu skromnost tako nalaže.“

Premijer je 9. decembra 2013. godine potpisao ugovor kojim je ovaj stan poklonio bivšoj supruzi. Ovaj ugovor, međutim, nije zaveden u katastru i Vučić se tamo i dalje vodi kao vlasnik. Premijer je rekao da nije bila njegova obaveza da upiše promenu u katastru.

Još jedan stan je, kako KRIK otkriva, porodica otkupila po povlašćenim cenama.

Trampa sa bankom

Anđelko i Angelina Vučić, premijerovi roditelji, vlasnici su troiposobnog stana u centru Beograda u Krunskoj ulici. Ovaj stan veličine 112 metara kvadratnih najskuplja je nekretnina koju porodica ima.

Stan je, kako pokazuje dokumentacija koju su sakupili novinari KRIK-a, otkupljen od Narodne banke Jugoslavije 1998. godine u veoma dobrom dogovoru po porodicu.

Anđelko Vučić radio je u ovoj instituciji.

Stan je bio u vlasništvu kontroverznog biznismena Zlatana Peručića, direktora „Beobanke“, koji ga je od države otkupio 1992. Peručić je, zatim, stan prodao kompaniji „MM inženjering“ u martu 1998, a ona tri meseca kasnije Narodnoj banci Jugoslavije. Cena za koju je Narodna banka otkupila stan bila je tadašnjih 2,3 miliona dinara (380.000 tadašnjih nemačkih maraka).

Doniraj KRIK_300x140Svega sedam dana kasnije, Narodna banka je overila ugovor sa Anđelkom o razmeni stanova. Zanimljivo da je ugovor bio pripremljen deset dana pre nego što je banka kupila nekretninu od „MM inženjeringa“.

Vučićevi roditelji su sa Narodnom bankom menjali stan na Novom Beogradu, veličine 89 metara kvadratnih, za stan od 112 metara kvadratnih u centru grada. Stan koji su dobili od Narodne banke vredi blizu 240.000 evra, skoro tri puta više od stana koji su dali u zamenu – prema današnjim tržišnim cenama.

Nije jasno zašto je Narodna banka pristala na ovakvu pogodbu. Stručnjaci sa kojima su pričali novinari KRIK-a istakli su da je banka morala da izmeri vrednost kvadrata oba stana, a ne da računa „kvadrat za kvadrat“. Ovakva razmena bila je, kako smatraju stručnjaci, na štetu Narodne banke.

Razliku od 23 metra kvadratna, za koliko je veći stan u Krunskoj, premijerovi roditelji su doplatili svega 14.500 dinara (tadašnjih 2.400 nemačkih maraka).

Porodici je omogućeno da doplata za stan bude mala jer su sa bankom sklopili ugovor o otkupu, mada stručnjaci kažu da nisu imali osnova za to.

Takav ugovor, koji je predviđao da stan može da se otkupi po ceni znatno nižoj od tržišne, mogli su da sklope oni koji su živeli u državnim stanovima. Roditelji Aleksandra Vučića, međutim, nisu živeli u tom stanu, pa nije jasno kako im je banka omogućila povoljniji otkup.

Premijer tvrdi da je stan razmenjen s bankom 1997. kada on nije bio ministar. Ugovori koje je KRIK dobio od Geodetskog zavoda, međutim, sastavljeni su sredinom 1998. godine, nekoliko meseci pošto je Vučić postavljen na ministarsku funkciju.

„Kakve to veze ima sa mnom? Nismo mi bili na vlasti 1997. kada je moj otac zamenio stan. Imam ugovor da je bilo 1997, rekao nam je Vučić, „Moj otac je promenio stan u kojem su živeli 21 godinu na novom Beogradu i doplatio. Bez ikakve vlasti i bez ičega. Pa ja nisam ni znao da se oni sele na Vračar.“

Ostale nekretnine

Roditelji premijera vlasnici su još nekoliko nekretnina u Beogradu.

Privatnost
Novinari su sakupljali isključivo zvanične podatke o imovini iz katastra. Nisu zadirali u privatnost i da bi je zaštitili – novinari su objavili samo nazive ulice gde se stanovi nalaze, ali ne i precizne adrese. Imovina čelnih ljudi u državi je legitimna tema širom sveta.

Otac Anđelko vlasnik je stana od 80 metara kvadratnih na Novom Beogradu, u Ulici Klare Cetkin. Tržišna cena sa pripadajućom garažom iznosi 111.000 evra.

Majka je do nedavno posedovala stan od 62 metra kvadratna u Bulevaru Nikole Tesle u Beogradu, tržišne vrednosti 74 hiljade evra. Prodala ga je početkom 2016. godine.

Najveća nepokretnost koju porodica poseduje je kuća u naselju Jajinci u beogradskoj opštini Rakovica.

U kuću premijer dovodi bitne goste iz inostranstva, poput stranih zvaničnika i hvali se podrumom vina koji se u njoj nalazi.

Ova kuća je izgrađena bez dozvole za gradnju. Do danas nije legalizovana, mada je novinarima u Odseku za legalizaciju rečeno da je premijerova porodica slala zahteve da se to reši. Celo naselje je bespravno izgrađeno.

Prema dokumentu koji je geodet izradio, a čiju kopiju ima KRIK, kuća se vodi na oca Anđelka Vučića. Veličina kuće je 174 metra kvadratna i ima garažu od 35 kvadrata. Tržišna vrednost je oko 141 hiljadu evra.

„To je najmanja kuća u okruženju. Otac je ’92 uzeo plac, a ’93 počeo da gradi. Nije legalizovana zato što nije bilo moguće da se legalizuje ikome na tom mestu.“, rekao je Vučić, „Već peti put podnosi zahtev za legalizaciju, valjda će sad da legalizuje.“

Keš i kredit

Brat premijera Andrej Vučić vlasnik je četvorosobnog stana stana od 108 metara kvadratnih. Stan se nalazi u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu i prema tržišnoj ceni danas vredi oko 191 hiljadu evra.

Andrej radi u Narodnoj banci Srbije, ali njegova primanja nisu poznata. Ova institucija odbila je da KRIK-u dostavi taj podatak, napominjući samo da je Andrej zaposlen u Narodnoj banci više od 18 godina i da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu.

Pre kupovine stana, bio je prijavljen na adresi u Krunskoj gde žive njegovi roditelji.

Andrej je stan kupio aprila 2008. godine zajedno sa tadašnjom suprugom za 200.000 evra. Za kupovinu, prema ugovoru, uplatili su 100.000 evra sa računa, dok su ostatak isplatili iz kredita koji su podigli kod banke. Za kredit od 156.000 švajcarskih franaka, koji je Andrej podigao, založili su ovaj stan.

Četiri godine kasnije Andrej se razveo i otkupio polovinu stana od bivše supruge. Prema ugovoru iz septembra 2012. godine, koji poseduje KRIK, uplatio joj je 40.000 evra.

Andrej nije pristao na intervju za KRIK, rekao je da nije javna ličnost i da stoga ne želi da se pojavljuje u javnosti.

„Vama smeta što moj brat ima stan“, rekao je Vučić. „Sabrate mi šta ima moj brat. Vi istražujete mog tatu od 75 godina i moju mamu od 72 i zanimljivo mi je da to radite pošto se to nikada nije radilo i nema veze sa nikakvom vlašću.“

„Imam ja da vam kažem, ima još nešto što niste sabrali“, rekao je Vučić. „Imam ja još vrednije nešto. U Bugojno (Bosna) treba da pođete sa mnom, gde su nam kuće koje nismo prodali. Sad otac prodaje još jedan stan, verovatno taj u Klare Cetkin, da vas obavestim. Prodaje da bi napravio kuću u Bugojnu, da bi svoje ognjište obnovio.“

Pritisci tokom istraživanja

Tokom rada na ovoj priči, novinari KRIK-a bili su izloženi pritisicima i sabotažama. Pojedine institucije su, kršeći Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja, odbile da novinarima dostave podatke o imovini premijerove porodice.

Republički Fond za zdravstveno i penzijsko osiguranje (PIO fond) odbio je da novinarima dostavi podatke o radnom stažu premijera Vučića, za period pre nego što je ušao u vladu. Pre dve nedelje Poverenik je ovoj instituciji naložio da KRIK-u dostavi tražene informacije, ali ona do danas to nije uradila.

Republički geodetski zavod je, takođe kršeći Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, odbio da novinarima dostavi dokumentaciju u vezi sa promenom vlasništva nad nepokretnostima porodice Vučić. Direktorka katastarske opštine Novi Beograd novinaru KRIK-a rekla je da na zahtev nije odgovorila jer čeka „instrukcije kako da postupi“.

Tokom rada na priči, novinari su primetili da ih različita lica prate i snimaju mobilnim telefonima.

U isto vreme započeta je i medijska hajka na urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića zbog istraživanja premijerove imovine.

Naslovna Informer 17.03.2016

Medijski napad na KRIK

Urednik provladinog lista „Informer“, Dragan Vučićević, javno je napao novinare KRIK-a na televiziji „Pink“, a zatim pet dana zaredom i u svojim novinama. Na naslovnim stranama je objavljivao da je urednik KRIK-a mafijaš, sadomazohista, špijun i medijski terorista. Zabrinjavajuće je i to što su se u „Informeru“ pojavili detalji o tome šta KRIK istraživuje, šta je od dokumentacije sakupio, kao i radni naslov teksta. Opisana je čak i komunikacija urednika KRIK-a sa kolegama iz drugih redakcija.

KRIK veruje da su ovi podaci sakupljeni nadzorom rada redakcije koji vrši neka domaća obaveštajna agencija, najverovatnije Bezbedonosno-informativna agencija (BIA).

Čelni ljudi SNS-a, podržali su rad „Informera“ izjavama da je hajka koja se vodi protiv KRIK-a sloboda medija.

„’Informer’ nije moj list“, rekao je Vučić u intervjuu za KRIK. „To je privatni list, a nemojte da ih etiketirate kao moj zato što vam se ne sviđa šta pišu.“

„Uveren sam da vas niko ne prati kao novinara. To bi bilo veoma loše za našu zemlju. Niti Vas doživljavam kao državnog neprijatelja. Ja Vama želim uspešan rad. Mislim da uvek u razgovoru mogu da Vam odgovorim na svako pitanje, makar imali samo neprijatna pitanja. Za razliku od drugih, ja nisam pobegao“, rekao je Vučić.

Pogledajte prvi deo intervjua, u kom premijer govori za KRIK o stanovima porodice Vučić:

Sutra na sajtu KRIK-a pogledajte drugi deo intervjua sa premijerom Vučićem!

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo istraživanje imovine političara. Ova priča je delom nastala zahvaljujući vašim donacijama. 

Grafički prikaz imovine (klikni za uvećanje)

77 Comments

 1. Marija Lazanski kaže:

  Dodajte na spisak i stan u Londonu koji se vodi na njegovu novu ženu.

 2. Данко Б. Марин kaže:

  ,,Ono kao“ – nije psihopata, nego je SOCIOPATA, paaaa OK 🙂

 3. vladimir kaže:

  jes malo – realno, trebali bi da promeni malo u imovinskoj krati…ali nastavite da radite, redom…. ceda velja sutanovac, malo promesajte… onaj muzicar DINKIC, pa on je milijarder… e moj docinovicu 🙂

 4. Cika Pele kaže:

  NIsta vi niste odradili…..
  Brat premijera Andrej Drzi WinWin,Prointer,Euro Salon….
  One zgrade koje nicu na bivsem placu Avala filma su takodje Vuciceve i taj plac je kupio Andrej.
  Nije mi jasno sta ste istrazivali?
  Suska se da ce u zgrade Prointer-a biti useljen SNS call centar za izbore. Kako Vucko ne poznaje nikoga ?

  • qq kaže:

   eurosalon je platio fakturu u vrednosti od XX.000 eur koliko je nova supruga premijera posle vencanja potrosila za 3 komada namestaja u jednoj privatnoj firmi na dedinju koja uvozi italijanski namestaj, u kojoj je licno bila da odabere i naruci komade.

  • Rodjen los kaže:

   Dinkic ti Vucicev savetnik

 5. Maxa kaže:

  Bravo svaka cast, ajde sad Jesica.

  • Najbolji Aleksandar Vučić predsednik i opštini i inspekcija i hvala što ste mi pomogli ali naravno da mi Aleksandar Vučić mi pomogne oko mog sluha ostećenja sluha, želimo da pomognemo starije, bolesni i siromašnih ljudi što trpe od gladi i sve da pomognemo ljudima želim vas sreću, dug i Beograd oslobođenja da živimo u miru i bezbefnom gradu i hvala vam na pažnji Gospodine Aleksandre Vučiću, ja bih vam dao život ako želite pomognete meni i ja ću vam pomoći sve što naredite mi Gospodine Aleksandre Vučiću

 6. Marko kaže:

  A restorani koje Andrej otima,kao Fransh i Durmitor,i ko zna koliko jos,kao i velike sume koje kum Petrovic dobiva ispod stola od stranaca i domacih za „razumevanje“ da im vlast omoguci da pokradu od Srbije vise od toga sto su dali? Sta je s tim? To ne racunate?

 7. ivan kaže:

  Gomila gluposti. Jos je najbolje da vas neko donira za ovo gubljenje vremena. Jel mogu ja da vas doniram a da vi napljujete mog komsiju, lopov 100%

 8. milutin kaže:

  a inace Win Win je presao u vlasnistvo indirektno Vucicevog rodjenog brata to svi vec znaju kao i Djak sport i par kafana koje su pod sumnjivim okolnostima presle u vlasnistvo brata. Nad nekim se vlasnicima se vrsi pritisak da prodaju svoje kafane njemu . Po prici jedna koju jos nije uspeo da uzme je i cuvena kafana na Vracaru koju u zadnje vreme opsedaju razne inspekcije slucajnost ili ne ?

  • bekos kaže:

   Nije tacno da je Djak sport presao u ruke Vucicevog brata. Ja sam zaposlen tu i to dobro znam, ko je bio direktor i vlasnik, to je i sada. Znaci netacno. Nisam pristalica SNS niti cu za njih dati svoj glas, samo sam zeleo da ukazem da ono sto se pise bude i istinito.

 9. Srecica kaže:

  Pateticno. Verovatno ovde ima i vise…. Ali gde ste se sad setili toga, gde ste bili kada je DS ekipa sa svojim prijateljima ojadila Srbiju? Pa ovim ste pokazali da je ovaj mala maca za njih. Realno ocajan clanak koji ce ubrzo biti zaboravljen jer ste traljavo uradili a sve deluje da radite za jednu stranu i vrlo lako ce vas kompromitovati zbog toga. Imate problem sa kredibilitetom zestok i ljudi vas tesko shvataju ozbiljno. Nazalost.

 10. rage against the machine kaže:

  Zaboravili ste Restoran Kalemegdanska terasa , Kon Tiki ,restoran Fransh itd

  • Milan Misic kaže:

   Kad već ponjete win-win, onda vidite gde je tu Andrej Vučić, i pitajte prvog vlasnika kako je pod prisilom DAO pola kompanije! Win-win nije jedina firma u vlasništvu Andreja Vučića. Istražite malo dublje. Otimaju sve što vredi!

  • Avram123 kaže:

   Zaposlen si pa znaš? Evo moja priča, imam privatnu firmu već 20 godina, prošle godine sam je prodao jednom Čehu, on je finansira tj. njegova firma iz Češke. Čovek nikad nije tu nit se zna da je on vlasnik. Ja sam za svoje radnike i dalje vlasnik, radimo sve što smo i pre radili, ništa se nije promenilo sem što ja sad radim za platu tj. procenat. Ako nisi u samom vrhu Djaka, tj. ako nemaš uvid u finansije i ne znaš kako se donose odluke onda ne možeš znati ko je vlasnik fime i šta se tačno dešava.

 11. vitez kaže:

  Dobri i pomalo pošteni premijer.

 12. Dance kaže:

  Pa sta ako ima ,imao bih i ja da mogu , a i vi ,zato ne talasajte svi smo isti

  • Desimir kaže:

   E pa nismo svi isti Dance. Jasno je da ste vi takav kao i Premijer, većinom smo takvi mi srbi, zato nam je ovako kako jeste. na vlasti se smenjuju razni loši likovi kao što ste i vi po vašem priznanju, sve gori od goreg. Nema boljitka u Srbiji na vidiku sa ovakvima na vlasti i takvima kao vi.

 13. Goncic Svetislav kaže:

  Vreme je bilo vec da se razotkrije.
  Eto izbori za desetak dana, pa da ga posaljemo u penziju.

 14. Vlajko kaže:

  Iskreno da je samo ovo i ne bi bilo tako strasno nego je daleko vise i pouzdano znamo i svi vise i vise da su pod pretnjom preuzeli poslovanje vise firmi u Srbiji. Ko zna sta sve imaju, ja mislim da ni oni sami ne znaju. Ovo je prica za malu decu. KRIK se osramotio sa ovim tekstom!

 15. Saveta kaže:

  Obratite pažnju na gospodina Slobodana Kvrgića. Vrlo zanimljiv lik, može da dovede do svačeg nečeg.

 16. ajaooooooo, šta tu svašta može da se istražuje, ali batinaš čekaju na gotovs-

 17. Ja kaže:

  Dobro eto trebali ste sabrati i njegove strine 100kv pa od babe jos 150kv pa imao je i njegov ujak 100kv pa ujakov sin 100kv pa njegovo dete 150kv…ej smesni ste do bola.Citam vam pitanja i zaista se kose sa mojim razumom.Smesni ste.Sto nepitate Pajtica,Sutanovca i ostalu ekipu za kvadrate?

 18. Užas kaže:

  Kako li se njegovo to obogatiše u ratnim godinama, od 90-ih pa na ovamo sve stečeno, činjenica kaže Ratni profiteri.. a stan u Krunskoj je verovatno dobio kao zaslugu jer je ostavio namerne žrtve u teliviziji RTS, i izvukao mamu iz zgrade pola sata pre bacanja bombi..
  I sve se čudima kako naši roditelji nemaju toliko nekretnina u eksluzovnom delu grada…njegovi su biće vredniji– sve stekli dok su primanja bila po 5 maraka… svaka im čast…

 19. emili kaže:

  ako smo demokratsko drustvo – hocu ovakav isti spisak za sve ……………
  hocu da svake nedlje objavite po jednog politicara iz vlasti ili iz opozicije …………… i to sve pocevsi od mire markovic koja se baskari u moskvi ………. pa preko svih dos-ovaca i lepo svih sns-ovaca …………

 20. stibor kaže:

  Čekaj, Tamari roditelji kupili 104 m u Belvilu, a šta je sa njenom sestrom Sanjom, koja je takođe bila podstanar u Beogradu !!! Dalje, ispada da je sve druge stanove kupio Alekov tata sa 90 000 penzije, a i Angelilina penzija od 80 000 din, kao novinara, je vrlo problematična.

 21. SAMO BAHATO kaže:

  Dodajte i kucu koju gradi u Sloveniji na racun vojske

 22. Ružica Djindjic kaže:

  Strasno.

 23. jovan kaže:

  evo vidim ljudi znaju za firme i za kafane, pomozite kriku neka istraze to tu su velike cifre krik to treba da istrazi

 24. Влада kaže:

  Тресла се гора, родио се миш. Ни дужег, ни бесмисленијег чланка. Све у свему: једно велико ништа. А понашате се као да сте открили бар 10 милиона евра у Панами директно на Вучићево име.

 25. Mirjana Z. Knezevic kaže:

  BRAVO ZA VAS, SVAKA CAST

 26. MICA kaže:

  BRAVO

 27. Orthodox kaže:

  Tuga je naroda koji pljuje po bilo kom novinaru ili građaninu koji se usudi da pita bilo kog političara o imovini ili bilo čemu drugom. Tu ne diram u tugu onih koji su dobili po 500 dinara ne bi li ostavili loš komentar braneći Aleksandra, već onih koji zaslepljeni ikonostasom AV-a , pričaju loše o nekome ko je radoznao.

 28. Milodan kaže:

  Ako Andrej, kao ovde piše, radi u Narodnoj banci šta on traži na trasi budućeg autoputa od Obrenovca do Uba? Mislim da je KRIK, mada je ovo uradio solidno, trebao da pronađe insajdera u redovima Vučićevog okruženja da bi došao do novih, i mnogo inetersentnijih, podataka. Tu, pre svega mislim na ponašanje kuma mu Nikole Petrovića, direktora EMS-a, zatim, kako se deli novac od subvencija stranim investirorima i koliko Dživdžan, SNS kadar iz Lazarevca uzima za zapošljavanje u Rudarskom basenu Kolubara??? I ko zna čega ima tu još, uz napomenu, da se lukavi Vučić od svega „distancirao“, ili što se kaže „pokrio papirima“. Sve u svemu, da budem malo ciničan, Vučiću su puna usta Srbije (ne građana, sanćim države) a Vučićima pun Beograd nekretninama. A šta li ima van Beograda?

 29. Dole Vlada kaže:

  A Tehnomanija ??? O tome ceo grad prica…
  A Bus Plus ? Ko se od ljudi bliskih Vucicu utalio u Bus Plus biznis ? Zasto nisu uhapsili Djilasa kao sto su obecavali pre dolaska na vlast ? Samo su preuzeli njegove prljave psolove…
  Imate jos dosta da israzujete….samo napred…GOTOV JE !

 30. smešno kaže:

  Ovo je presmešno. Ni vrh ledenog brega nije.

  Nego, kako premijer školuje decu u privantim školama, u kojim se školarina meri u hiljadama evra godišnje (petocifren broj x 2 deteta), od plate koja je hiljadu evra? I još plaća bivšo ženi alimentaciju, valjda, a možda i ovoj drugoj koja je možda u međuvremenu postala bivša.
  Interesantno.. Možda je zato tih i tunjav, jer je gladan. Kad poplaća sve to, po mojoj računici treba da je u minusu, koji pokrije Šešelj verovatno, a za hranu ne ostane. Pa od gladi priča tiho i napaćeno.

  Ozbiljan psihopata.

 31. Nina kaže:

  Pa kpliko on to zena ima harem ceo svakoj po stan zabole ih uvo sto ih presuje.

 32. maja kaže:

  Odlican intervju, posebno delovi kada mases rucicama – za Dojcinovica, od mog sina 17godina.

 33. Dimitrjije kaže:

  Malo li je na ovu glad

 34. Goran kaže:

  Tuzno….jadni smo bili i bicemo doveka.Za ovo ne postoji lek!

 35. Kosarah kaže:

  Važno je naglasiti da je na mestu ministra informisanja bio od 24. marta 1998. do 24. oktobra 2000. godine. Ovo je važno ukoliko se želi analizirati kako su I kada došli do nekretnine u Krunskoj. A računi za večere i ručkove po svetskim metropolama su mu na nivou od 2.000 do 6.000 evra – provereno!!!

 36. ŠimeH kaže:

  Slabo

 37. ŠimeH kaže:

  Ovo gledam sa aspekta struke kao PR. Vučić vas rastrgao u vašoj emisiji. Dok je jalovih napada, Vučićeva ekipa ne mora brinuti. KRIK je dobro osmišljen i dobro izgleda šablon po kojem se radi ali niste uvjerljivi. Dojčinović neuvjerljiv a u nekim trenucima izgleda kao da ni sam ne zna što da radi jer ga je Vučić javnim nastupom stjerao u kut. Namazan je Vučić definitivno, ima 30 rečenica spremljenih koje u svaka doba može početi pričati ako zapadne u frku ali ovdje je jednostavno nokautirao nespremnu ekipu i ekipu koja se nije spremila za ono najgore a to su Vučićevi kontranapadi u kojima on uživa. Ne ulazim definitivno u nekretnine, brojno stanje sada i ranije niti me to zanima, time neka se bave istraživački novinari i pravosuni organi ali sa PR-ovskog gledišta kažem da je ovo bilo pucanje iz prazne puške jer prvo izgleda neuvjerljivo, drugo…niste uspjeli u naumu da kreirate senzacionalan spin sa kojim bi ga mogli mlatiti 10 dana do izbora. Kada želite udariti onda se dobro pripremite. 🙂

 38. Rile kaže:

  Imajuci u vidu sta su stekle njegove „kolege“ iz predhodnih vladajucih garnitura ovo i nije Bog zna sta. Seselj je mozda u pravu kad kaze da je za Vucica glavno da vlada, a ne pare za razliku od Nikolica. Ipak je smnjivo to zasto su poltroni iz njegovog okruzenja, uporno pokusavali da sprece novinare u istrazivanju. Sto bi se reklo, nema dima bez vatre.

 39. miro petrovic kaže:

  Gade mi se “ nezavisni novinari“ finansirani Soros fondacijom, oste lutkarske igre i termin slobodno trziste. Nakon ovog Sa Krikom definitivno se izvinjavam G. Vucicu protiv kojeg sam bio i svoj glas na izborima dodelujem njemu.

  • Sara kaže:

   Meni se gade ovakvi ljudi sa pisanjem ovakvih komentera.Svima nama je, vise nego jasno da su nam zemlju opljackali politicari i njihovi finansijeri tajkuni.Toliko smo pokradeni da sada sa penzijama i platama moramo, ali samo milionski delic, vracati pokradeno.Svaka naredna vlast krade mnogo vestije, onako sofisticirano vesto i tesko da ce dozvoliti olako nekakvu transparentnost njihove kradje.Nasa nesreca je sto su svi uvezani kao macija creva, brane se, stite se vise od 25godina.Hvala KRIKU i sve pohvale!!!!

 40. Živomir Savić kaže:

  Sva otkrića o Vučiću, I ovo i sva naredna su naknadna otkrića, zato što je on otkriven 1990-tih činom učlanjenja u šešeljevu „stranku“ koja je od samog starta jasno istakla svoje pogubne, destruktivne namere,svoju apsolutnu posvećenost zlu, i potencijale takve da niko nije sumnjao da Srbi i u Srbiji i u dijaspori protiv njih nemaju nikakve šanse. Sve te činjenice je bilo nemoguće me ztati od samog starta.
  Učlanjenje u tzv SRS je dovoljno informacija o svakom čoveku, a već biti (i to odmah) visoko u hijerarhiji u toj besprizornoj grupi je kao neki kompletno zaokružen dosije trajnog važenja.

 41. Marinko kaže:

  Ljudi izadjite na izbore i glasajte za nove ljude…Radulovic npr..mozda I Borko

 42. Andrej kaže:

  Zanimljiviji komentari od članka

 43. luka kaže:

  SAd znamo zašto zakon o poreklu imovine neće nikad biti usvojen !

 44. Sladjana kaže:

  Mene je sramota koliko je ovaj narod blesav. Koliko supružnika ili članova porodice rade ceo život i nisu mogli nijedan stan da dobiju, kupe ili otkupe. Radeći, ulagali su u čuveni fond solidarnosti ali su stanovi dobijali ovi koji rade isključivo „za narod“. Bruka

 45. Filip kaže:

  Niste videli da je optuzio Premijer Velike Britanije da je omogucio ocu da se obogati dok je bio na vlasti…

  David Kameronov otac je umro u istoj godine kad je dosao na vlast…

 46. Ivica Kartica kaže:

  Hvala što radite na informisanju građana kako bismo znali za koga da glasamo.
  Nisam bio siguran ali posle ovog intervjua sigurno glasam za Vučića.

 47. sloba bg kaže:

  Procesljajte malo kuma petrovica, pa malog i td…Zaprepasticete se…Neko je vec naveo u komentarima, pored ovih stanova bata i kumovi preuzimaju sve bitnije firme(Tehnomanija, Win win, Roaming, izvoz hrane za Rusiju, restorane Frans i Durmitor…) Pretpostavljam da je to samo delic onog sto zaista kontrolisu…

 48. maja kaže:

  A da odemo kod Andjelka da nas usvoji, kolektivno?

 49. Djuro kaže:

  Pogledajte samo imovinu Đure Đurovića, direktora Beogradske poslovne škole…
  Čovek ima platu 472.360,82 dinara po izveštaju agencije za borbu protiv korupcije i pritom ima više stanova, garaža i placeva u zemlji i u inostranstvu.
  Pogotovo je zanimljivo pitanje odakle njegovoj deci novac, da voze najnovije automobile marke Porsche Cayenne.
  Ako nekoga treba da istražujete, onda je to svakako Đuro Đurović, čovek čvrste ruke čija je plata 10 puta veća od prosečne Republičke plate u Srbiji i čija imovina prelazi cifru od više miliona eura, a čovek je profesor naše dece. Koga on uči i kojim vrednostima i da li se poštenim radom u Srbiji može zaraditi toliki novac?

 50. mikamika kaže:

  ma stvarno kad citam ovakve stvari i komentare zazebe me oko srca odakle ovo lika mrznja i zloba u ljudima . Prvo bih nesto rekla o istrazivacima i ne zamerite mi ovo i nije objektivan ni clanak ni istrazivanje iz vrlo prostog razloga sto se radi o ljudima koji su fakultetski obrazovani i radili i rade u vrlo dobrim budzetskim firmama sa velkimplatama, mogucnostima da stede, o ljudima koji su u godinama i naravno nasledjivali su i verovatno i dobro ulagali. U to vreme se moglo i bolje zivelo nazalost nego danas. znam sta pricam i zbog sopstvenog iskustva i mojih roditelja koji su vredno radili i skolovali petoro dece i stvorili dve kuce i nikad nisu ni od koga ukrali ni dobili a to vazi i za mene i moje najrodjenije. Nazalost nisam iz Beograda na atraktivnim lokacijama pa da govorim o milion evra ali hvala bogu nije lose ali je zalosno sto nasa deca nece imati prilike kao mi .Mi smo sve mogli kupiti na kredit i auto i stanove i graditi vikendice pa sad da mi neko istrazuje i kaze da sam nepostena poslala bi ga u majcinu sto mi kazemo u ovim krajevima.Premijer vam je lepo rekao i za Becej i Bugojno i nisam pristalica Sns , nisam ni bot ali ovde nema senzacionalizma a cini mi se da je u komentarima o tome najvise receno.

 51. ana kaže:

  stevane dojčinoviću ti si vrijedan divljenja. najiskrenije. svaka čast za hrabrost krik.

 52. Никола kaže:

  Уколико је ово тачно што пише у коментарима, бојим се да овај неће милом да напусти власт.

 53. NoName kaže:

  Zaboravili ste da dopisete:

  Tehnomanija
  Alti d.o.o./WinWin
  Restoran Frans

 54. Bazooka Joe kaže:

  Ja bih vise voleo kada bi Srbi – i politicari i narod – vise ziveli i ponasali se prema 10 Bozijih zapovesti, a manje bili deklarativni Pravoslavci. Tada bi i ovakva istrazivanja imala odjeka u javnosti i konsekvence po osobe koje su prozvane (kao npr. na Islandu).

 55. ПЕРА ЛОЖАЧ kaže:

  Ја радио у просвети 40 година и-ништа. Подстанар. Он прича приче за наивне. Срамота.

 56. Ivan kaže:

  Ispitajte veze porodice vucic sa firmama win win, alti, prointer od skora i tehnomanija a sve u saradnji sa romingom. Prointer snabdeva sva javna preduzeca vladu ministarstva printerima i potrosnim materijalom i niko nemoze sem njih da dobije nijedan posao jer mu inspekcije nece 6 meseci izaci iz firme dok neodustane a sve od dana formiranja ove vlade. Ispitajte od koga i po kojim cenama i koliko su Eps i telekom nabavili tonera i stampaca u zadnje 2 godine. Kako to winwin snabdeva vojsku i policiju pancirnim prslucima itd….. Dodjite malo do Kraljeva da vidite sta se ovde u Eps u radi…..

 57. marta kaže:

  Vucic je Farisej, pravi. Koji je motiv bavljenja poslom predsednika vlade? Moc i novac. U Srbiji zemlji siromasnoj i nebitnoj. Samo lova,zlato,nekretnine,akcije..rodjaci!

 58. nebojša kaže:

  a šta vozi premijerov brat visevredi nego dva dvosobna stana ali se znam sigurno nevode na njega

 59. Marko kaže:

  Nisam neki Vucicev simpatizer ali ljudi,klevecete coveka koji jedini nesto radi u drzavi. Pa ako poljoprivrednici i odredjeni nepismeni ljudi,dolaze do para i nekretnina,kako da ne dodje covek broj jedan u ovoj drzavi.. Sto se ne pozabavite pisanjem o nekim manjim mestima. kriminalci ulaze u skupstine grada,kroje politiku,postaju savetnici.. a iza sebe imaju godine robije,ne mogucnost izlaska iz zemlje zbog kojekakvih,laksih,ali bogami i teskih dela. Ljude koje su devedesetih hapsili,za kradje gusaka,pataka,bicikala,takozvane jajare. Takvima danas moramo da zakucamo na vrata da bi od njih dobili posao,20 000 i da te bog vidi,ako hoces hoces,ako neces ne moras. Nece u ovoj drzavi biti dobro,dok god se narod ne pobuni i zakuca na vrata svim kapitalistima,uspesnim biznismenima,poltronima.. Doktori nam rade za 50 hiljada,policajci za 40.. Pa kako da ne kradu,kako mito da ne uzimaju,kada oni polumozgani sa sela za licitaciju zemlje za nekog tajkuna dobiju 100 e po hektaru,zato sto su se tamo samo pojavili. danas licitiras 100-200 hektara i eto ti jedne godisnje plate jednog direktora banke iliti nekog doktora nauka. a on nema ni 8 razreda osnovne skole.. ima tu jos stosta da se kaze,manite se pisanja i skretanja tema sa mnogo ozbiljnijih problema.

 60. Stefan kaže:

  Dobro jako korektne i pristojne odgovore je pruzio. Za divno cudo me je iznenadio pristojnoscu i samokontroli. Lkudi niko se ne bi bavio politikom a da od toga nema koristi.

 61. pusite ga kaže:

  koje st vi prodane duse,nemem komentar

 62. SADIJA kaže:

  NEKA ON IMA,IPAK NA KRAJU SVI PREKRSTE RUKE…..

 63. Јован kaže:

  Прави изазов за било ког новинара би био да скупи податке о имовини Андреја Вучића као и брата Синише Малог (не знам како се зове). Јер су они први газде у Србији.

 64. dzon kaže:

  Daj vidi sta ima bivsi premijer Zoran Zivkovic sta je imao pre vlade a sta ima sad.Onda cemo videti dokle premijer moze da ide.

 65. Jadranka kaže:

  Muka mi je od njegovog postenja i „..ja volim ovaj narod …iliti sve u korist SRbije“. E, pa nemoj vise da nas voli, jer od njegove ljubavi i konji crkavaju.

 66. Zdravkic kaže:

  Uporedite cene sa 80 sajtova za kupovinu