Pomozite da istražimo imovinu političara

Pomozite da istražimo imovinu političara

KRIK planira da sakupi podatke o imovini funkcionera i političara u Srbiji.

Želimo da otkrijemo koliko su domaći političari bogati – šta poseduju od imovine i nekretnina, kojim se poslovima bave, od čega i kako žive. Istražićemo nosioce ključnih funkcija u državi, ali i lidere opozicionih stranaka.

Ovo istraživanje doprineće transparentnosti, građanskoj kontroli nosilaca vlasti i borbi protiv korupcije.

Novinari KRIK-a do sada su uspešno otkrili skrivenu imovinu nekih političara.

*  24 apartmana na bugarskom primorju koji su povezani sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim;

*  Stan na Novom Beogradu koji je ministar zdravlja Zlatibor Lončar kupio od zemunskog klana;

*  Kompaniju na hrvatskom primorju u vlasništvu direktora beogradskog aerodroma Saše Vlaisavljevića koju nije prijavio u Srbiji;

Osim istraživačkih priča, planiramo da napravimo i jedinstvenu bazu podataka koja će biti lako pretraživa i svima dostupna.

Učestvuj i ti u KRIK-ovom istraživanju imovine političara!

#PodrziKRIK i doniraj!

Za to nam je potrebna vaša pomoć. Da bismo ovo ostvarili, neophodno je da u narednih mesec dana sakupimo 5.000 evra. Ovaj novac pokriće troškove dvomesečnog istraživanje – deo novinarskih plata, dokumentaciju i putovanja unutar Srbije.

Ukoliko želite da pomognete i podržite naše istraživanja možete nam uplatiti donaciju na sledeći način:

Nalogom za uplatu u banci ili pošti:

Podaci za uplate u dinarima:

Primalac: Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, Kralja Milana 20/22, 11000 Beograd
Svrha uplate: donacija
Broj dinarskog računa: 275-0010225507725-19

Podaci za uplate u evrima:

SWIFT – SOGYRSBG
Broj računa EUR – IBAN RS35275001022527045543
Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, Kralja Milana 20/22, 11000 Belgrade, Serbia
Banka – Societe Generale Banka Srbija AD Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 50 a/b, 11070 Belgrade, Serbia

Podaci za uplate u dolarima:

SWIFT – SOGYRSBG
Broj računa USD – IBAN RS35275001022527739869
Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, Kralja Milana 20/22, 11000 Belgrade, Serbia
Banka – Societe Generale Banka Srbija AD Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 50 a/b, 11070 Belgrade, Serbia

Uplatom posredstvom PayPal-a:

Mejl adresa koja je vezana za naš PayPal račun je krik.mreza@gmail.com

Izaberite paket:

Drugi iznos:

Vaša email adresa:

 

5 Comments

  1. Gojko kaže:

    Nazalost, cak i ako otkrijete sve, skoro nista se nece promeniti. Da bi se bilo sta promenilo, potrebno je da se promeni individualna svest pojedinca, koji ce raditi na promeni kolektivne svest. Za to je potrebno mnogo vremena, pozitivne energije…bez novca. A vecina ne zeli da radi, cak ni za novac.

  2. Mitrović Zoran kaže:

    Poštovani Gojko, sa sadašnjom garniturom na vlasti sigurno se neće ništa promeniti, a nisam siguran da će promene biti i sa nekom drugom. Kolektivna svest koju pominjete, je pojam koji nije baš poznat u Srbiji, bar ne u velikoj meri. Dokaz su razne vrste „protesta“ koji su slabo posećeni za razliku od sličnih u, recimo, Grčkoj i drugim zemljama. Bez obzira na to mislim da „Krik“ radi pravu stvar razotkrivajući različite kriminalne radnje pojedinaca. Siguran sam da su i oni svesni da ta otkrića neće mnogo promeniti ali svaki pokušaj je korak bliže do pravne države pa i ovaj koji čini „Krik“. Najgore je ćutati i zabijati glavu u pesak praveći se da se ništa ne dešava. U pravu ste u svom komentaru, podržavam ga, kao što podržavam i „Krik“ u nadi da će to šta rade doneti rezultat, pre ili kasnije.

  3. VM kaže:

    Istrazicemo imovinu kljucnih drzavnih funkcionera ali i lidera opozicije e to mi se dopada dakle SVIH politicara

  4. mikamika kaže:

    meni se cini da ta vasa istrazivanja se svode na napade na ove sadasnje i da u svemu tome ima nedorecenosti i da to nece pomoci onom sto mene jako zanim a a to je uspostavljanje pravne drzave, a to necemo moci postici ako prvo ne nadjemo krivce koji su bili na vlasti pre ovih i svojim cinjenjem a jos vise necinjenjem pa i pljackama i enormnim bogacenjem doveli do ovoga i onda ako tako nastavite boricete se sa vetrenjacama jer ce delovati da ste i pored sveg njihovitj. onih ranijih. Nastavite da se porite i svako dobro Vam zelim.

  5. Utaja u IT sektoru2 kaže:

    Osim toga za mene su svi ovde u Srbiji jednaki. A to garantuje i Ustav Srbije. Ako neko radi nesto protivzakonito treba da bude kaznjen. Ako neko izvlaci novac iz zemlje i vrsi utaju poreza pa bila to gamerska firma koja Vam je izuzetno simpaticna ili neki politicar preko offshore kompanija takodje treba da odgovara a imovina da mu se oduzme.
    Kada cete shvatiti da bas zato sto svi oni to nesmetano rade mi u zemlji nemamo novca, poslova, plate nam se smanjuju, radimo za nerelano male plate i ne mozemo ni decu da prehranimo.
    Dok se zemlje ne ocisti od lopovskog olosa ma ko to bio predsednik ili neki gamer nama nece biti bolje a ova zemlja nikada nece biti validna drzava jer se zakoni u njoj ne postuju prvenstveno od strane nosioca vlasti i onih koji sa njima suruju.
    U stanju ste da kukate zasto nema ovoga ili onoga a kada Vam neko zalepi istinu u lice sa detaljnim i relevantniom cinjenicama onda se svi pravite ludi. Narod ima rec za takve ali ja je sada necu ovde spominjati.
    Dovoljno je jasno svima nama koji se borimo za bolju i slobodniju Srbiju gde ce svi imati jednake uslove i prava na rad i zivot.