Odloženo suđenje u slučaju „Havana“

Odloženo suđenje u slučaju „Havana“

Havana (foto: foto: havana-gambling.com)

Današnje suđenje Daliboru Đoriću i Vojislavu Kostiću, optuženima da su prinudom pokušali da uzmu novac od dvojice muškaraca, odloženo je jer Kostić nije došao u sud. U ovom slučaju sudilo se i Vladimiru Popoviću zvanom Pop, vlasniku kazina „Havana“ na Slaviji, ali je on u međuvremenu ubijen.

Piše: Milica Vojinović

Suđenje je odloženo pošto se nije pojavio optuženi Kostić. Sudija Slavica Nikolić nije dozvolila novinarima da prisustvuju suđenju i za to nije dala obrazloženje već je samo navela da će današnje ročište svakako biti odloženo.

Đoriću i Kostiću sudi se po drugi put. Zajedno sa ubijenim Popovićem prvobitno im se sudilo za iznudu – bili su optuženi da su od dvojice muškaraca pokušali da iznude oko 110.000 evra i  pretukli ih u kazinu „Havana“ u Beogradu krajem 2016.

Sva trojica optuženih na sudu su se branila tvrdeći da su muškarci koje su prebili zapravo dugovali Đoriću novac i da su hteli taj dug da naplate. Pošto je jedan od dvojice muškaraca u toku suđenja promenio iskaz i rekao da je moguće da je dug ipak postojao sudija Nikolić optužene je krajem 2018. osudila za blaže krivično delo – prinudu i izrekla im trogodišnje zatvorske kazne.

Presudu je, međutim, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu.

Ponovljeno suđenje je počelo u februaru ove godine, a tužilac je promenio optužnicu i ovoga puta ih optužio za prinudu. Od tada je održano samo jedno suđenje.

Optuženi su povezani sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Veze sa škaljarcima

Optuženi vlasnik „Havane“ Vladimir Popović zvani Pop nije dočekao prvu presudu pošto je ubijen dvadesetak dana pre njenog objavljivanja. Popović je bio prijatelj Filipa Koraća, koji je jedan od ključnih ljudi čuvenog kriminalca Luke Bojovića i blizak je škaljarskom kriminalnom klanu. Više o Koraću pročitajte u posebnoj priči.

Brat optuženog žandarma Kostića, Zvonimir, jedan je od desetorice uhapšenih u beogradskom restoranu „Durmitor“ u junu 2017. godine koje je policija označila kao članove škaljarskog klana. U tom slučaju optužen je kum Vojislava Kostića – Miloš Nilović koji je izbegao likvidaciju u maju ove godine.

Škaljarski klan bavi se međunarodnim švercom droge i u sukobu je sa kavačkim klanom, takođe iz Kotora. U poslednjih nekoliko godina u ovim obračunima ubijeno je više od četrdeset članova obe grupe.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju.

Comments are closed.