Vulin pokazao nove fotografije navodnih žrtava Belivukovog klana

Vulin pokazao nove fotografije navodnih žrtava Belivukovog klana

Aleksandar Vulin (foto: printskrin TV Pink)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sinoć je na televiziji „Pink“ prikazao nove fotografije mučenja i obezglavljenih tela navodnih žrtava klana Veljka Belivuka, a na kojima se vide i Belivuk i njegovi saradnici. Vulin je rekao da su fotografije nastale u kući u Ritopeku koju je ova grupa koristila za ubistva.

Piše: Jelena Radivojević

U emisiji Hit tvit na nacionalnoj frekvenciji Vulin je sinoć pokazao fotografije mučenja, kasapljenja i beživotnih tela muškaraca pored kojih stoje vođa grupe Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i pripadnik klana Srđan Lalić.

Vulin je objasnio da su fotografije pronađene u mobilnim telefonima i laptopovima uhapšenih pripadnika Belivukove grupe „Principi“. Naveo je da su uglavnom sva mučenja i ubistva izvedena u kući u Ritopeku, u sobi u kojoj je ranije tokom istrage pronađena i mašina za mlevenje mesa

„Sve (žrtve) su navijači Partizana, klali su ih drugi navijači Partizana, utvrdili smo identitet svih do jednog… (Fotografije) su njihovi trofeji, oni su se time hvalili, oni poziraju i smeju se“, rekao je Vulin i dodao da smatra da su dokazi čvrsti i da njihovim iznošenjem u javnost istraga nije ugrožena.

Ovo je drugi put da se tokom istrage Belivukove grupe javno prikazuju ovakve fotografije. U martu ove godine Vulin i predsednik Aleksandar Vučić su na konferenciji za medije pokazali su tri fotografije na kojima se videlo beživotno i obezglavljeno telo dvojice muškaraca

Belivukova grupa u početku se sumnjičila za tri ubistva – kriminalca Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i navijača “Partizana” Gorana Veličkovića, ali je tužilaštvo pre desetak dana proširilo istragu smatrajući da su među njenim žrtvama i Lazar Vukičević, koji je bio navijač Crvene zvezde, i Aleksandar Gligorijević Puki koji je, sudeći po njegovim društvenim mrežama, bio blizak članovima grupe. Tužilaštvo tvrdi da su Belivuk i njegovi saradnici žrtve mamili u kuću u Ritopeku i tu ih mučili i ubijali.

Kuća u Ritopeku (foto: KRIK)

Tužilaštvo istražuje i pojedine veze koje su Belivuk i saradnici imali u policiji. Istraga se, tako, vodi protiv inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidara Stolića zbog sumnje da je grupi odavao poverljive informacije, dok se bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić sumnjiči da je uticao na to da se Belivukovom saradniku vrati oduzeti automobil. Postupak se vodi i protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su u okviru akcije hapšenja Belivukove ekipe površno pretresli jedan od stanova koji je grupa koristila.

Van radara tužilaštva, međutim, ostali su do sada pojedinci iz policije i vlasti čije su veze sa ovom grupom odavno dokazane u javnosti.

Nije istraživan odnos koji su imali sa Nenadom Vučkovićem Vučkom – žandarmom koji im je bio veza sa nekada jednom od najmoćnijih osoba u policiji, Dijanom Hrkalović, ali ni to što je generalni sekretar Vlade Novak Nedić sa Belivukom i njegovim saradnicima vežbao gađanje na vojnom strelištu u Pančevu, kako je tvrdio Vojni sindikat. Članovi klana su obezbeđivali inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića 2017. godine, a često su viđani i u društvu njegovog sina Danila. 

Niko od pomenutih do sada nije saslušan o odnosima sa Belivukovom grupom. Više o tome pročitajte ovde

Comments are closed.