Vulin: Na mašini za mlevenje mesa iz kuće u Ritopeku nađen DNK nekoliko osoba

Vulin: Na mašini za mlevenje mesa iz kuće u Ritopeku nađen DNK nekoliko osoba

Aleksandar Vulin (foto: MUP)

Na mašini za mlevenje mesa pronađenoj u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka u beogradskom naselju Ritopek nađeni su DNK tragovi nekoliko žrtava ove kriminalne grupe, izjavio je danas ministar policije Aleksandar Vulin. Belivukova grupa osumnjičena je za tri ubistva, a tužilaštvo tvrdi da su članovi grupe žrtve namamili u ovu kuću i tu ih ubili.

Piše: Jelena Radivojević

Krajem prošlog meseca u kući u Ritopeku u kojoj je, kako sumnja tužilaštvo, kriminalna grupa Veljka Belivuka ubijala svoje žrtve, policija je pronašla tajnu prostoriju i u njoj, osim oružja i eksploziva, našla i industrijsku mašinu za mlevenje mesa. Zbog sumnje da su svoje žrtve nakon ubistva samleli, urađeno je veštačenje koje je pokazalo da u mašini postoje DNK tragovi više ljudi, rekao je danas ministar policije Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je ova grupa ljude najpre mučila, zatim ubijala i na kraju mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila. On je ranije kazao da je tajna prostorija otkrivena nakon razgovora sa članovima klana i da je moguće da ih ima još.

Mašina koja je pronađena u kući u Ritopeku (foto: MUP)

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, njegov najbliži saradnik Marko Miljković i još dvadesetak članova grupe uhapšeni su početkom februara jer se sumnja da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili najmanje tri ubistva, otmice, trgovali drogom, prali novac i nezakonito posedovali oružje. Ova kriminalna organizacija bliska je kavačkom kriminalnom klanu.

Tužilaštvo sumnja da je ova grupa trojicu muškaraca – kriminalca Milana Ljepoju, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića namamila, a potom ubila u kući u Ritopeku.

Iako je grupa bila aktivna godinama, tužilaštvo za sada ispituje samo period od 2019. godine, uprkos tome što su Belivuk i njegovi saradnici pre toga stvorili jake veze u policiji i politici, o čemu je ranije pisao KRIK. Istraga se za sada ne bavi ovim vezama klana.

Jedan od ljudi u policiji sa kojima su članovi grupe bili bliski je žandarm Nenad Vučković Vučko, koji je bio u emotivnoj vezi sa državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović. Belivuk i njegovi saradnici imali su veze i sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, sa kojim su, kako je tvrdio Vojni sindikat Srbije, vežbali pucanje na vojnom strelištu u Pančevu. Istraga u vezi sa ovim slučajem je obustavljena pošto su dokazi misteriozno nestali.

Novinari KRIK-a ranije su otkrili da je jedan od članova ove ekipe obezbeđivao inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića kada su novinari i građani nasilno izbačeni sa događaja.

Član Belivukove grupe bio je i Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi koji je često u društvu Danila Vučića, sina predsednika Aleksandra Vučića, što potvrđuju i brojne fotografije koje su objavljene. Vidojević nije uhapšen sa Belivukom niti je pod istragom u ovom slučaju, a predsednik Vučić javnosti nikada nije objasnio odnos njegovog sina i Vidojevića. Vidojeviću se trenutno sudi zbog demoliranja noćnog kluba „Komitet“ u Beogradu.

Comments are closed.