Prikazane fotografije tela dvojice muškaraca za čija ubistva se sumnjiči Belivukova grupa

Prikazane fotografije tela dvojice muškaraca za čija ubistva se sumnjiči Belivukova grupa

Aleksandar Vučić (foto: S. Dojčinović/KRIK)

Tri fotografije na kojima se vide beživotno i obezglavljeno telo muškarca, a koje su prikupljene u istrazi protiv Veljka Belivuka i njegove grupe prikazane su sinoć na konferenciji za medije. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je istraga proširena i da se grupa sada sumnjiči za četiri ubistva.

Piše: Bojana Jovanović  

Vučić je još pre nedelju dana najavio da će objaviti monstruozne snimke mučenja, kasapljenja i ubistava koje su, kako se sumnja, izvršili članovi grupe Veljka Belivuka. Od te namere je odustao i jer je, kako je rekao, uvažio apel roditelja mladića koji su nestali u proteklih nekoliko godina, a koji su možda žrtve ove grupe i mogu da budu na tim snimcima.

Ipak, na sinoćnjoj konferenciji za medije, održanoj nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, prikazane su tri fotografije uznemirujućeg sadržaja – na njima se moglo videti beživotno telo muškarca koji na desnoj nozi ima istetoviran grb Crvene zvezde, obezglavljeno telo muške osobe i odrubljena glava.

Vučić je rekao da su u pitanju dve osobe, a ministar policije Aleksandar Vulin da se sumnja da je jedna od njih navijač Partizana, ali nije precizirao na koga misli.

Vučić je kazao da je istraga protiv Belivukove grupe proširena i da se sada sumnja da su izvršili ne tri, već četiri ubistva. Deo dokaza pribavljen je tako što je pozajmljena oprema pomoću koje su policajci uspeli da dođu do sadržaja iz telefona koji su imali poseban zaštićeni sistem – „Skaj“, a koji često koriste kriminalci.

„Rat između dva klana Zvicera i Bojovića je dostigao najgore moguće razmere u kojima su ljudi na monstruozan način ubijani, Vama je jasno da mi sada znamo za četvrto ubistvo, mislimo da će biti i za peto, šesto i sedmo“, rekao je Vučić i dodao da se dokazi još prikupljaju.

Predsednik Vučić je mislio na Radoja Zviceva, šefa kavačkog klana, čiji je saradnik bio Belivuk i na Luku Bojovića, čuvenog kriminalca čija je kriminalna grupa u ratu sa „kavčanima”.

On je naveo i da se država obračunala sa nekoliko kriminalnih grupa, ali i najavio nove obračune.

„Postoji mlađa grupa naslednika iste kriminalne grupe koja misli da su već zauzeli prostor i da će moći da nastave, ja večeras samo želim da im kažem da će ubrzo biti rastureni i smešteni tamo gde im je mesto – iza rešetaka“, rekao je Vučić.

Naša borba biće nemilosrdna, ali u skladu sa zakonom, u skladu sa ustavom, ali i u skladu sa pravdom, moralom, ali i u skladu sa potrebama građana Srbije.

Ni predsednik ni ministar policije nisu želeli da na pitanje novinara „Pinka“ komentarišu intervjuu koji je bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić dao za KRIK i u kome je govorio o vezama generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića sa Belivukom. Vuletić je rekao i da je jedno vreme u huliganskoj grupi od Belivuka uticajniji bio Aleksandar Vidojević, sa kojim je inače predsednikov sin često u društvu.

Umesto toga, najavili su osvetu Vuletiću – da će javnost uskoro saznati kakve su njegove veze sa Belivukom i šta je on radio.

Vulin je kazao da bi voleo da je Vuletić u „stanju da oseti stid“.

„On odlično zna zašto treba da se stidi ovoga što je govorio zbog onoga što je radio“, kazao je, ali nije objasnio na šta misli.

Belivuk i članovi njegove grupe, podsetimo, uhapšeni su početkom februara. Sumnjiče se da su ubili kriminalca Milana Ljepoju, navijača Partizana Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. 

Tužilaštvo ispituje i tragove novca, a grupu sumnjiči i za 100 grama droge i nedozvoljeno posedovanje oružja. Više o istrazi pročitajte ovde. 

KRIK je ranije pisao i da je policija Beluvuka i njegove saradnike označila kao članove crnogorskog kavačkog klana. Pred hapšenje, Belivuk je bio u Crnoj Gori u poseti Radoju Zviceru, vođi ovog klana. Kavčani su, podsećamo, godinama u ratu sa škaljarskim klanom i pridruženim grupama, a u ratu je stradalo oko 50 ljudi.   

Kavačka grupa je bila bliska osobama i u policiji i politici, među kojima su pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, generalni sekretar Vlade Novak Nedić, nekadašnja sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Comments are closed.