Stefanović i Hrkalović pozvani na razgovor u policiju

Stefanović i Hrkalović pozvani na razgovor u policiju

Nebojša Stefanović/Dijana Hrkalović (foto: skrinšot/ObjektivTV)

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i njegova nekada bliska saradnica i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović pozvani su na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole policije. Povod su tvrdnje koje su proteklih dana oboje izneli u medijima, odnosno međusobne optužbe i optužbe na račun svojih stranačkih ili bivših kolega iz MUP-a.

Piše: Milica Vojinović

„Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju nije precizirano kada će se razgovor obaviti, a njihovi advokati nisu se javili na pozive novinara KRIK-a.

Dijana Hrkalović je prethodnog vikenda u intervjuu za prorežimski tabloid „Objektiv“ optužila Stefanovića da je sarađivao sa kriminalcima, posebno sa grupom Veljka Belivuka, optuženom za sedam ubistava. Rekla je i da je Stefanović nezakonito prisluškivao predsednika države Aleksandra Vučića i članove njegove porodice. 

U istom intervjuu Hrkalović je, u pokušaju da dovede u pitanje slučaj „Jovanjica“, optužila i policijskog načelnika Slobodana Milenkovića, koji je uhapsio Predraga Koluviju, da prodaje drogu. Iz tužilaštva je juče saopšteno da će biti ispitani ovi njeni navodi, što je Milenkovićev advokat ocenio kao pritisak na njega. 

Stefanović je uzvratio istim optužbama – da je Hrkalović ta koja je sarađivala sa Belivukovom kriminalnom grupom. On je izneo i nove detalje o tome da je Hrkalović na putovanju u Izraelu bila sa članom kavačkog kriminalnog klana, što je bio razlog njenog odlaska iz MUP-a.

Ministar je u svom obraćanju govorio i o biznismenu i nekadašnjem prijatelju Aleksandru Papiću. Optužio ga je da je bio blizak Belivukovoj grupi, ali i da stoji iza tabloida „Objektiv” koji koristi za obračun sa Stefanovićem.

Comments are closed.