Bogdanović saslušan u tužilaštvu o ubistvu Ivanovića

Bogdanović saslušan u tužilaštvu o ubistvu Ivanovića

Boban Bogdanović (foto: KRIK)

Boban Bogdanović, koji je nedavno u intervjuu za KRIK ispričao da mu je prijatelj otkrio da su u ubistvu političara sa Kosova Olivera Ivanovića učestvovale kriminalne grupe Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, danas je o svojim saznanjima saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi postupak za ubistvo Ivanovića.

Piše: Bojana Jovanović

Saslušanje Bogdanovića nije trajalo dugo, a nakon razgovora potpisao je izjavu da ono o čemu je govorio sa tužiocem neće iznositi u javnost.

On je ranije najavio da će u tužilaštvu ponoviti sve ono što je ispričao pre tri nedelje u intervjuu za KRIK. Tada je rekao da mu je prijatelj kriminalac Aleksandar Gligorijević zvani Puke, nekada blizak saradnik Veljka Belivuka, otkrio da su u ubistvu Ivanovića učestvovale dve kriminalne grupe.

Ubistvo je, kako je rekao, izvršio Belivukov saradnik Ljubomir Lainović, a naručilac je kriminalac s Kosova Zvonko Veselinović. U organizaciji likvidacije učestvovao je i Veselinovićev kum Milan Radoičić, inače član političke partije Srpska lista, ispričao je Bogdanović. Kaže i da mu je prijatelj objasnio da je motiv sukob Ivanovića i Veselinovića zbog poslova, te neki neraščišćeni računi.

Gligorijević je ovo znao, kako je objasnio Bogdanović, jer je bio posrednik u isplaćivanju ubice – Belivuk mu je tražio da Lainoviću preda 50.000 evra. Gligorijević je kasnije ubijen, a tužilaštvo za to sumnjiči Belivuka i njegovu grupu.

Bogdanović je nakon intervjua KRIK-u svoja saznanja ponovio i u policiji, a posle razgovora s njim iz policije su saopštili da Bogdanović nije otkrio ništa novo niti je bilo koji od svojih navoda potkrepio dokazima.

Dan kasnije Bogdanovića je pokušao da diskredituje ministar Aleksandar Vulin koji ga je na konferenciji za medije oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“ te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je najavio i krivičnu prijavu protiv Bogdanovića jer nije prijavio krivično delo, ali do danas nema informacija da je to zaista i učinio.

Bogdanović tvrdi da mu je zbog svega što je ispričao u javnosti ugrožena bezbednost i od policije je tražio zaštitu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, kako kaže za KRIK, do danas nije odgovoreno na njegov zahtev.

Pročitajte ceo intervju Bogdanovića za KRIK

Pogledajte intervju:

Comments are closed.