Bogdanović tvrdi da mu je ugrožena bezbednost, traži policijsku zaštitu

Bogdanović tvrdi da mu je ugrožena bezbednost, traži policijsku zaštitu

Boban Bogdanović (foto: KRIK)

Boban Bogdanović smatra da mu je ugrožena bezbednost jer je u intervjuu KRIK-u ispričao detalje o ubistvu političara Olivera Ivanovića i traži zaštitu policije, saznaje KRIK. Bogdanović je rekao da mu se prijatelj poverio da je likvidaciju izvršio član grupe Veljka Belivuka, a da je naručilac Zvonko Veselinović.

Piše: Bojana Jovanović

Bogdanoviću je bezbednost ugrožena jer je u intervjuu KRIK-u, a potom i na saslušanju u policiji, optužio određene osobe da su učestvovale u ubistvu Olivera Ivanovića, piše u dopisu koji je njegov advokat poslao policiji od koje je zatražio policijsko obezbeđenje. Navodi se i da je Bogdanović primetio da ga na ulici prate nepoznati ljudi.

U pomenutom intervjuu Bogdanović je ispričao ono što mu je, kako tvrdi, rekao njegov prijatelj kriminalac Aleksandar Gligorijević zvani Puke, inače blizak saradnik Veljka Belivuka – da je ubistvo Ivanovića za 50 hiljada evra izvršio član Belivukove grupe, a da je nalogodavac bio Zvonko Veselinović. Motiv likvidacije, kako je naveo, jeste sukob Ivanovića i Veselinovića zbog poslova. Gligorijević je kasnije ubijen, a tužilaštvo tvrdi da ga je likvidirala Belivukova grupa.

Ovo što je ispričao KRIK-u Bogdanović je ponovio i u policiji. Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi postupak za ubistvo Ivanovića Bogdanovića još nije saslušalo, ali ga je nedavno pozvalo da u petak dođe na razgovor.

Nakon što je izašao u javnost sa svojim saznanjima, na Bogdanovića su se obrušili predstavnici vlasti i režimski tabloidi.

Ministar policije Aleksandar Vulin pogrdno ga je u javnosti oslovljavao sa Pacov i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“ te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Ministar je najavio i krivičnu prijavu protiv njega jer nije prijavio krivično delo.

Posle Vulina, hajku su nastavili i režimski mediji koji su pokušali da ga diskredituju tako što su iznosili brojne optužbe na Bogdanovićev račun – da je prevarant, kockar i da je bez dozvole snimao seksualni odnos.

Više o tome šta je Bogdanović ispričao u intervjuu pročitajte ovde.

Pogledajte intervju:

Comments are closed.