Bogdanović saslušan, policija tvrdi da nije izneo nove informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Bogdanović saslušan, policija tvrdi da nije izneo nove informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Boban Bogdanović (foto: KRIK)

Policija je danas saslušala Bobana Bogdanovića u vezi sa navodima koje je izneo u intervjuu za KRIK – da mu je njegov ubijeni prijatelj i kriminalac Aleksandar Gligorijević zvani Puke poverio ko je naredio i izvršio ubistvo Olivera Ivanovića. Bogdanović je na saslušanju ponovio svoje tvrdnje, ali ih je policija odbacila rekavši da ih nije potkrepio dokazima i da je odbio poligrafsko testiranje. On za KRIK kaže da mu policajci dokaze nisu tražili, kao i da je spreman da narednih dana ide na poligraf.

Pišu: Bojana Pavlović, Milica Vojinović

Nakon što je KRIK danas objavio intervju, Bogdanović je dao izjavu u policiji o svojim saznanjima u vezi sa ubistvom Ivanovića. On je ponovio ono što mu je navodno Gligorijević poverio –  da je ubistvo Ivanovića naručio kontroverzni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović. Gligorijević, inače kriminalac i član grupe Veljka Belivuka, je, kako je ispričao Bogdanović, bio posrednik prilikom isplate – od Belivuka je dobio 50.000 evra da isplati pucača Ljubomira Lainovića.  

MUP je posle razgovora izdao kratko saopštenje u kome „sa žaljenjem“ navodi da Bogdanović nije izneo ništa novo. 

„Bogdanović nije izneo nijednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka. Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te su shodno tome potpuno neproverljive“, piše u saopštenju MUP-a.

Bogdanović za KRIK, međutim, kaže da policajci od njega na saslušanju nisu ni tražili dokaze, kao i da je on spreman da priloži poruke koje je razmenjivao sa svojim prijateljem i druge dokaze koje ima. On takođe navodi da mu je u policiji rečeno da će njegov iskaz biti prosleđen tužilaštvu koje će centiti da li će ga uvrstiti među svedoke u postupku koji vodi zbog ubistva Olivera Ivanovića.

MUP tvrdi i da je Bogdanović odbio poligrafsko ispitivanje iako se u zapisniku sa saslušanja vidi da je Bogdanović prihvatio da ide na poligraf, ali narednih dana.

„Danas nisam sposoban da se poligrafski testiram, ali isti prihvatam i odazvaću se testiranju narednih dana”, kazao je Bogdanović na saslušanju.

Bogdanović, koji za sebe kaže da se bavi razvijanjem i prodajom firmi, u intervjuu za KRIK objasnio je da mu je Aleksandar Gligorijević zvani Puke bio prijatelj iz detinjastva i da mu je poverio mnoge stvari pre nego što je ubijen sredinom 2020. Tužilaštvo tvrdi da iza ubistva stoji njegov saradnik – Veljko Belivuk.

Gligorijević mu je, između ostalog, rekao i da je bio blizak sa sinom predsednika Aleksandra Vučića, kao i da je jedan od batinaša vladajuće partije.

„On je bio batina Srpske napredne stranke. Bio je deo tog folklora – džipovi, bejzbol palice, kontrolisani glasači, dovođenje glasača”, kaže Bogdanović. „Rekao mi je da je učestvovao i kada je bila inauguracija predsednika Vučića.” 

Bogdanović je, kako bi dokazao istinitost svojih tvrdnji, novinarima KRIK-a pokazao poruke koje je razmenjivao sa Gligorijevićem, u kojima su se dopisivali o navijačkim temama i politici. Više o tome pročitajte u intervjuu na ovom linku.

Pogledajte ceo intervju:

Comments are closed.