Tužilaštvo pozvalo Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Tužilaštvo pozvalo Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Boban Bogdanovic/TOK (foto: KRIK)

Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića, saznaje KRIK. Bogdanović, koji je za KRIK ispričao da mu je prijatelj poverio da su u ubistvu učestvovale dve kriminalne grupe – Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, navodi da će se rado odazvati pozivu.

Piše: Milica Vojinović

Poziv Bogdanoviću stigao je gotovo dve nedelje pošto je u intervjuu za KRIK ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević – kriminalac iz grupe Veljka Belivuka koji je kasnije ubijen, rekao da je Ivanovića upucao Ljubomir Lainović, da je likvidaciju naručio ozloglašeni biznismen Zvonko Veselinović, kao i da je ubistvo organizovao Milan Radoičić.

„Pozdravljam odluku da budem pozvan na razgovor i sam sam pozitivno iznenađen“, kaže Bogdanović za KRIK i dodaje da će rado u petak otići u tužilaštvo i ponoviti ono što je već javno ispričao.

Bogdanović je, inače, odmah po objavljivanju intervjua bio u tužilaštvu i tražio da razgovara sa tužiocem, ali, kako kaže, rečeno mu je da tužilac nije tu. Tada je po njega došla policija i odvela ga u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Tamo je dao iskaz i ponovio sve ono što je ispričao u intervjuu o svojim saznanjima u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Poziv iz tužilaštva mu je upućen početkom prošle nedelje, stoji u dokumentu koji mu je stigao. Tužilaštvo, međutim, prošle nedelje nije odgovorilo na pitanja KRIK-a o tome da li će reagovati povodom Bogdanovićevih tvrdnji.

Dok je tužilštvo ćutalo, slučajem su se bavili policija i njen ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da ga diskredituju. U saopštenju koji je policija objavila odmah po saslušanju Bogdanovića ističe se da „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Ministar Vulin je na konferenciji sutradan Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

Pogledajte intervju:

Comments are closed.