Tužilaštvo ne reaguje na Bogdanovićeve izjave o ubistvu Ivanovića

Tužilaštvo ne reaguje na Bogdanovićeve izjave o ubistvu Ivanovića

Bogdanović/tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić (foto: KRIK/screenshot RTS)

Tužilaštvo za organizovani kriminal od prošlog utorka ne reaguje na iskaz koji je Boban Bogdanović dao u policiji u vezi sa ubistvom srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića. Bogdanović je u iskazu, ali i u intervjuu koji je pre toga dao za KRIK, ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević zvani Puke poverio da je ubistvo naručio kontroverzni biznismen s Kosova Zvonko Veselinović, a da je Veljko Belivuk obezbedio ubicu.

Piše: Milica Vojinović

Bogdanović je za KRIK rekao da mu je Gligorijević, koga je sredinom 2020. navodno ubila Belivukova grupa, ispričao da je u Ivanovića pucao Ljubomir Lainović, po nalogu biznismena Zvonka Veselinovića, a da je ubistvo organizovao Veselinovićev kum Milan Radoičić. Novac je ubici, kako je rekao, poslao Belivuk.

Bogdanović je za KRIK rekao da su mu policajci, nakon što je ove tvrdnje ponovio na saslušanju, kazali da će njegov iskaz proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je zaduženo za slučaj Ivanovićevog ubistva.

Iako je Bogdanovićev intervju zainteresovao javnost i izazvao reakcije, kako porodice Olivera Ivanovića, tako i predstavnika vlasti i tabloida, tužilaštvo se do danas o njemu nije oglasilo.

Iz tužilaštva nisu odgovorili ni na jedno pitanje KRIK-a o tome da li će ispitivati Bogdanovićeve tvrdnje.

Ulogu tužilaštva, kako deluje, preuzeli su policija i ministar Aleksandar Vulin. U saopštenju policije od prošlog utorka ističe se da „Bogdanović nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Bogdanovića je pokušao da diskredituje i ministar Vulin koji ga je više puta tokom konferencije za novinare oslovio pogrdnim nadimkom Pacov i ocenio da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“ te da se njegove tvrdnje ne mogu proveriti. Vulin je Bogdanovića optužio da laže, ali je u isto vreme najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Ministar je napao i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

Sa druge strane, članovi porodice ubijenog Ivanovića pozvali su tužilaštvo da ispita Bogdanovićeve tvrdnje. Ivanovićeva supruga Milena Popović istakla da se jedno ime koje je Bogdanović naveo podudara sa njenim saznanjima, a to je Milan Radoičić i pozvala tužilaštvo da „ne žmuri“ na Bogdanovićev iskaz.

„Dosta ste bili u ulozi fikusa i nemo posmatrali šta se u kriminogenim krugovima oko vas dešava. Da li ste vi sprega kriminala i uticajnih pojedinaca ili ste institucija koja se bori da očisti državu od kriminala? Pokažite konačno šta ste, da i mi znamo“, kazala je ona.

Pogledajte intervju:

Comments are closed.