Milena Popović pozvala tužilaštvo da reaguje nakon intervjua Bogdanovića

Milena Popović pozvala tužilaštvo da reaguje nakon intervjua Bogdanovića

Milena Popović (foto: N1)

Udovica ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović pozvala je tužilaštvo da prestane da bude nemi posmatrač i da ne žmuri na tvrdnje koje je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK izneo o ubistvu njenog supruga. Popović kaže da ime ubice koje je izneo Bogdanović nikada pre nije čula, ali se jedno ime poklapa sa njenim saznanjima, a to je Milan Radoičić. 

Piše: Bojana Pavlović

Popović se osvrnula na tvrdnje koje je Bogdanović dao za KRIK da je na Ivanovića pucao Ljubomir Lainović, a da je ubistvo naredio uticajni privrednik sa Kosova Zvonko Veselinović. Bogdanović je ispričao i da je u pripremi ubistva učestvovao Veselinovićev kum Milan Radoičić, istaknuti političar Srpske liste. 

Ona je pisanoj izjavi medijima navela da veruje u sistem države i istakla da je svedočenje Bodganovića otvorilo novo poglavlje koje se svi trude da zatvore pre vremena. Stoga je pozvala tužilaštvo da „ne žmuri“ na taj iskaz. 

„Dosta ste bili u ulozi fikusa i nemo posmatrali šta se u kriminogenim krugovima oko vas dešava. Da li ste vi sprega kriminala i uticajnih pojedinaca ili ste institucija koja se bori da očisti državu od kriminala? Pokažite konačno šta ste, da i mi znamo“.

Popović je navela da ju je iznenadilo ime navodnog ubice pošto za njega nikada nije čula, ali da se jedno ime poklapa sa njenim saznanjima.

„Jedno ime se poklapa iz Bogdanovićeve priče i onog što sam znala od Olivera i onoga što sam saznala posle njegovog ubistva. To ime je Milan Radoičić“, kazala je Popović.

Navela je da je Radoičić čovek kog je Oliver označio kao nosioca moćne kriminalne strukture na severu Kosova i dodala da je „Oliverovo delovanje upravo bilo usmereno ka razbijanju i čišćenju te strukture“.

„Među njima je vladalo otvoreno neprijateljstvo i to se nije tajilo. Ime Milana Radoičića uvek je s teskobom pominjano u našoj kući, naročito kada je Oliver počeo da prima sve ozbiljnije pretnje. Nemojte se zavaravati, možda o tome Oliver više ne može da posvedoči, ali tu sam ja“, navela je Popović.

Ona je ipak istakla da ima razloga da posumnja u Bogdanovićeve motive pošto se tek sada oglasio, kao i u motiv KRIK-a da intervju objavi pred izbore, ali da je odlučila da se time ne bavi.  

Bogdanović, koji za sebe kaže da se bavi osnivanjem i prodajom kompanija, u intrevjuu za KRIK objasnio je da mu je prijatelj, ubijeni kriminalac Aleksandar Gligorijević Puke ispričao ove detalje o ubistvu Ivanovića. Gligorijević je, kako tvrdi Bogdanović, bio posrednik u isplati ubice, koji mu se navodno poverio da je on pucao u Ivanovića.  

Kosovsko tužilaštvo, podsetimo, već je Veselinovića i Radoičića označilo kao odgovorne za Ivanovićevo ubistvo – a kao motiv istaklo je preuzimanje prevlasti nad politikom i poslovima na Severu Kosova. Srpsko tužilaštvo, međutim, još zvanično nije ni otvorilo istragu. 

Više detalja pročitajte u intervjuu Bogdanovića

Pogledajte ceo intervju:

Comments are closed.