Saslušani svedoci u slučaju protiv Šarića

Saslušani svedoci u slučaju protiv Šarića

Dejan Lazarević (levo), Darko Šarić (u sredini) foto: KRIK

U Tužilaštvu za organizovani kriminal juče je saslušano devet osoba koje su svedočile o podmetanju bombe ispod automobila Gorana Nikolaševića za šta je osumnjičena grupa optuženog narko-bosa Darka Šarića, saznaje KRIK. Osim ovoga, Šarić se sumnjiči i za organizovanje ubistva svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla.   

Piše: Milica Vojinović

Šarićeva grupa osumnjičena je da je digla u vazduh Nikolaševićev automobil u Valjevu početkom 2020, a zatim pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina. 

Tužilac je o ovome juče ispitao devet svedoka, uglavnom Nikolaševićevih komšija iz Valjeva, a oni su, između ostalog, govorili o šteti koju je eksplozija načinila njihovim automobilima i kućama, saznaje KRIK.

Za ovaj slučaj tužilaštvo sumnjiči Šarićevog advokata Dejana Lazarevića koji je navodno preko aplikacije za sigurnu komunikaciju “sky” sa Šarićem dogovarao postavljanje bombe na Nikolaševićev automobil i organizovao da ovaj u medijima za to optuži Joksovića.

Time su hteli da Joksovića diskredituju kao svedoka saradnika kako bi izgubio ovaj status što bi uticalo na presudu Šariću za šverc kokaina i moglo da dovede do njegovog oslobađanja, tvrdi tužilaštvo.

U postavljanju bombe, prema tužilaštvu, učestvovala su još sedmorica članova grupe među kojima i Šarićev dugogodišnji saradnik Bojan Stanojković, kao i osuđivani huligan i Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić). Takođe, da su im u ovome pružali podršku sumnjiče se policajci Milutin Radovanović, Danilo Stojanović i Duško Mirković.

Osim ovoga, Šariću se na teret stavlja i da je nastavio da švercuje drogu dok je bio u pritvoru, kao i da je organizovao ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla. Milovcu se u Srbiji zajedno sa Šarićem sudilo za šverc droge, ali u odsustvu pošto je izbegao hapšenje i bio u bekstvu.

Ubistvo Milovca, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao je Šarićev saradnik iz Hrvatske Petar Ćosić zvani Šarac. Na Milovca su pucali u novembru 2020. u lučkom gradu Guajakilu u Ekvadoru, ali je preživeo napad i prebačen je u bolnicu. 

Ćosić je, kako tvrdi hrvatsko tužilaštvo koje protiv njega vodi istragu, bio nezadovoljan što likvidacija nije uspela i tražio je da Milovca ubiju dok je bio u bolnici, za šta je nudio 50 hiljada evra. Navodno su on i njegovi saradnici potom za ubistvo angažovali dvojicu Kolumbijaca, ali je plan o ubistvu propao pošto je jedan od njih uhapšen. 

Osim istrage, protiv Šarića su u Srbiji već više od deset godina u toku i dva sudska postupka – za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina iz zemalja Južne Amerike u Evropu, kao i za pranje više od 20 miliona evra zarađenih prodajom kokaina. 

U oba postupka su donete prvostepene presude i čeka se konačna odluka Apelacionog suda u Beogradu. 

Pročitajte više o optužbama protiv Šarića

Comments are closed.