Navijač blizak članovima Belivukove ekipe sklopio sporazum sa tužilaštvom

Navijač blizak članovima Belivukove ekipe sklopio sporazum sa tužilaštvom

Foto: KRIK

Miloš Hrkman, koji je prošle nedelje uhapšen zbog posedovanja oružja za koje nije imao dozvolu, priznao je krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ali sud sporazum još nije potvrdio. Hrkman je navijač Partizana blizak članovima ekipe Veljka Belivuka sa kojima mu se u drugom postupku sudi za demoliranje kluba „Komitet“.

Piše: Jelena Radivojević

Osnovni sud u Rumi još nije potvrdio sporazum koji je Hrkman sklopio sa tužilaštvom iz tog grada zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, rečeno je za KRIK iz ovog suda.

Osim njega prošle nedelje je uhapšen i Vukašin Hrkman, za koga portal „Nova“ navodi da je Milošev stariji brat. Kod njih su tada pronađeni pištolj, municija različitog kalibra, dva noža i novac.

Javnost je za Hrkmana čula krajem 2018. kada je uhapšen kao deo grupe momaka iz koja je maskirana upala u klub „Komitet“ u beogradskoj Beton hali, polomila inventar i pretukla nekoliko osoba. Hrkman je tokom suđenja negirao krivicu, kao i preostalih 10 momaka koji su se našli na optuženičkoj klupi.

Neki od njih bliski su Veljku Belivuku koji čeka početak suđenja za organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila pet ubistava, otmice, mučenje i silovanje, kao i za trgovinu drogom.

Boris Karapandžić, koji je optužen za demoliranje Beton hale, uhapšen je, a potom i optužen kao član Belivukove grupe i nalazi se u pritvoru.

Za demoliranje „Komiteta“ sudi se i Aleksandru Vidojeviću zvanom Aca Rošavi koji je bio blizak Belivuku. Zajedno sa Karapandžićem pripadao je kriminalno-navijačkoj grupi „Janjičari“ koju je vodio kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, posle čijeg ubistva je 2016. Belivuk preuzeo upravljanje nad grupom i preimenovao je u „Principi“.

Samo nekoliko meseci pre demoliranja „Komiteta“, Vidojević i Karapandžić su fotografisani kako u društvu sina predsednika Srbije Danila Vučića navijaju na fudbalskoj utakmici svetskog prvenstva u Rusiji. To nije jedina fotografija na kojoj su Vidojević i Vučić viđeni zajedno tokom prethodnih godina, ali predsednik Aleksandar Vučić nikada nije objasnio veze svog sina i Vidojevića.

Comments are closed.