Član ekipe bliske Belivuku uhapšen u Rumi

Član ekipe bliske Belivuku uhapšen u Rumi

Miloš Hrkman, član ekipe bliske Veljku Belivuku koji je sa svojim saradnicima optužen za pet ubistava, uhapšen je juče u Rumi zbog sumnje da je nosio oružje za koje nije imao dozvolu, potvrđeno je za KRIK. Hrkmanu se sudi da je zajedno sa još 10 muškaraca u oktobru 2018. demolirao noćni klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu.

Piše: Jelena Radivojević

Dvadesetdevetogodišnji Miloš Hrkman uhapšen je juče u akciji tokom koje su policajci pretresli 11 lokacija u Rumi i Somboru. Osim njega, priveden je još jedan muškarac, a policija je kod njih pronašla pištolj, municiju različitog kalibra, dva noža i novac. Sumnjiče se da su posedovali oružje za koje nisu imali dozvolu.

Pretresom lokacija policija je pronašla i dve vagice za precizno merenje, manju količinu praškaste materije za koju policija veruje da je heroin, dva noža, dve vazdušne puške, jednu lovačku puška, oko 100 metaka, kao i blinkere i baklje, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Hrkman je javnosti postao poznat kada je uhapšen kao jedan od momaka iz grupe koja je maskirana 2018. upala u tada novootvoreni klub „Komitet“ u beogradskoj Beton hali, polomila inventar i pretukla nekoliko osoba.

On je na suđenju negirao krivicu.

Osim Hrkmana, u ovom postupku sudi se i Predragu Košprdiću, Marku Čičkoviću, Stefanu Bjelivuku, Aleksandru Vidojeviću, Marku Milosavljeviću, Mladenu Vučetiću, Milanu Jezdimiroviću, Borisu Karapandžiću i Inel Čantrić.

Neki od njih bliski su Veljku Belivuku koji čeka suđenje za pet ubistava, otmice, mučenje i silovanje, kao i za trgovinu drogom.

Boris Karapandžić uhapšen je, a potom i optužen kao član Belivukove grupe. 

Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi ranije je bio blizak Belivuku. On je zajedno sa Karapandžićem pripadao kriminalno-navijačkoj grupi „Janjičari“ koju je vodio kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, posle čijeg ubistva je 2016. Belivuk preuzeo upravljanje nad grupom i preimenovao je u „Principi“.

Karapandžić i Vidojević su, samo nekoliko meseci pre demoliranja „Komiteta“, fotografisani kako u društvu sina predsednika Srbije Danila Vučića navijaju na fudbalskoj utakmici svetskog prvenstva u Rusiji. Fotografije Vidojevića i Vučića, nastale u različitim vremenskim periodima i različitim povodom, objavljene su u javnosti u više navrata. Predsednik Vučić nikada nije objasnio veze svog sina i Vidojevića.

Comments are closed.