Optuženi za demoliranje u Beton hali negirali krivicu

Optuženi za demoliranje u Beton hali negirali krivicu

Foto: screenshot

Desetorica optuženih negirali su na današnjem suđenju da su početkom oktobra ove godine demolirali klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu. Neki od njih su, kako je KRIK ranije pisao, članovi grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je vođstvo nad ovom ekipom preuzeo nakon ubistva kriminalca Aleksandra Stankovića poznatog kao Sale Mutavi.

Piše: Milica Vojinović

Gotovo sva mesta u maloj sudnici Prvog osnovnog sudu u Beogradu jutros su zauzela desetorica optuženih za nasilničko ponašanje. Njima je danas počelo suđenje po optužbama da su pre dva meseca upali u klub „Komitet“ u Beton hali, lomili inventar i pretukli više osoba.

Na optuženičkoj klupi su Miloš Hrkman, Marko Čičković, Predrag Košprdić, Aleksandar Vidojević, Stefan Bjelivuk, Marko Milosavljević, Mladen Vučetić, Milan Jezdimirović, Boris Karapandžić i Inel Čantrić.

Svi oni danas su negirali krivicu.

Odgovorajaći na pitanja sudije o svojim ličnim podacima, većina optuženih rekla je da je ranije osuđivana, a trojica su rekla da se protiv njih trenutno vode postupci.

Čantriću i Jezdimiroviću, kako su rekli, sudi se zbog nasilja na sportskim utiakmicama, a Aleksandur Vidojeviću zvanom Aca Rošavi zbog nelegalnog posedovanja municije.

Tužiteljka je danas predložila da se tokom suđenja prikažu snimci sigurnosnih kamera koje snimaju prostor ispred „Komiteta“ – kamera „Parking servisa“ i obližnjeg kluba „Gotik“.

Predložila je i da se na suđenju sasluša nekoliko svedoka sa čime se odbrana saglasila rekavši da ono što su posvedočili ide u korist odbrani. Advokat Nikola Ristović koji brani osmoricu optuženih rekao je da su svedoci ispričali da su u klubu videli nasilnike sa fantomkama na glavi, a da se, kako je istakao, na snimcima ispred ne vidi da ih nose.

KRIK je pre oko mesec dana objavio snimak sigurnosnih kamera sa parkinga ispred „Komiteta“ na kom se vidi kako tridesetak mladića sa kapuljačama dolazi u klub.

Sledeće suđenje sudija je zakazala za januar pošto su neki od advokata ustanovili da nisu pogledali dokumentaciju koju je tužiteljka priložila sredinom prošlog meseca, nakon što je podignuta optužnica protiv još nekih osumnjičenih.

Ekipa Saleta Mutavog

KRIK je ranije pisao da su pojedini optuženi u ovom slučaju članovi grupe „Janjičari“ ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog. Grupa je poznata po tome što su njeni članovi obezbeđivali klubove u Beogradu, čuvali predstavnike kluba, prodavali drogu i učestvovali u tučama i pucnjavama.

Nakon Stankovićevog ubistva u oktobru 2016. godine vođstvo nad grupom preuzeo je njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuku se sudilo za pomaganje u ubistvu za šta je nepravosnažno oslobođen.

Dok je Belivuk bio u pritvoru na tribini ga je, kao vođu, menjao Vidojević.

Vidojević, protiv koga su vođeni postupci i zbog nasilničkog ponašanja na utakmici i razbojništva, „Janjičarima“ se priklonio nakon što su sredinom 2013. godine preuzeli južnu tribinu. Bio je i član skupštine fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača.

U postupku za demoliranje „Komiteta“ Vidojevića brani advokat Vladimir Lučić iz advokatske kancelarije koju vodi Vojislav Nedić, otac generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića. Lučić je bio jedan od advokata koji su branili Belivuka na suđenju za pomaganje u ubistvu.

Drugi član „Janjičara“ kome se sudi zbog demoliranja „Komiteta“ je Boris Karapandžić. On je ranije osuđivan za trgovinu drogom, držanje oružja i demoliranje kafića u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Karapandžić je bio navijač Crvene zvezde, ali se kasnije priključio Stankovićevoj navijačkoj grupi.

Karapandžić i Vidojević viđeni su pre nekoliko meseci kako navijaju sa sinom predsednika Aleksandra Vučića na svetskom prvenstvu u Rusiji.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju.

Comments are closed.