Načelnik novosadske policije ostaje u pritvoru

Slobodan Malešić (foto: 021.rs)

Načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću produžen je pritvor, rečeno je za KRIK iz Tužilaštva za organizovani kriminal. On se sumnjiči da je sa dvojicom kolega štitio od istrage porodicu biznismena iz Prijepolja i činio mu druge usluge, a zauzvrat dobijao novac i poklone.

Piše: Jelena Radivojević

Malešiću je pritvor produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i potencijalnog uticaja na svedoke, rečeno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal za KRIK.

On je uhapšen u aprilu zbog sumnje da je od sredine 2018. kolegama policajcima naređivao da ne prikupljaju dokaze o nezakonitom poslovanju firmi Dženana Kujovića, biznismena iz Prijepolja koji poseduje kompanije za prevoz tereta i trgovinu na veliko – „Matador plus“ i „Matador šped“.

Tužilaštvo, između ostalog, tvrdi da je Malešić uticao na policajce da odu sa mesta saobraćajne nezgode u kom je učestvovalo vozilo MUP-a u kome je bio on, kao i da je tražio da se ukloni napomena iz MUP-ovog sistema koja naglašava obaveznu kontrolu Kujovića i njegovog automobila.

Osim Malešića i Kujovića, istragom su obuhvaćeni i policajci Ljubomir Stanišić iz Prijepolja i Dragan Kovačević iz Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Stanišić i Kovačević su navodno porodici Kujović davali i savete o tome kako da postupaju pred nadležnim organima, a Stanišić je pomogao Kujovićevom rođaku da izbegne zatvor zbog nasilja u porodici, tvrdi tužilaštvo. 

Za sve ove usluge od Kujovića su dobijali novac, tvrdi tužilaštvo. 

Malešić je navodno dobio novac za izgradnju i opremanje splava na Savi, uređenje porodičnog imanja, kao i novac na ime navodne stipendije njegovog sina, a Stanišić novac za uređenje stana, navelo je tužilaštvo.

Mališić je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivicu, kako je rekao njegov advokat Veljko Delibašić. 

Tokom istrage svedočili su Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u i Milorad Veljović, bivši direktor policije i oboje su negirali da je Mališić bilo kada od njih bilo šta tražio.

Kujović se branio ćutanjem, rekao je ranije za KRIK njegov advokat i član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

Comments are closed.