Hrkalović saslušana u istrazi protiv načelnika novosadske policije

Hrkalović saslušana u istrazi protiv načelnika novosadske policije

Hrkalović/Malešić (foto: KRIK/MUP)

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u, saslušana je danas u tužilaštvu kao svedok u istrazi protiv načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, saznaje KRIK. Malešić je osumnjičen za trgovinu uticajem, a njegov advokat za KRIK kaže da je Hrkalović rekla da Malešića zna kao sposobnog policajca i negirala da je od nje ikada išta tražio.

Piše: Sara Smolović

„Ona je vrlo precizno rekla da Malešića zna kao sposobnog i časnog policajca i apsolutno negirala da je on bilo kada od nje bilo šta tražio“, rekao je za KRIK Veljko Delibašić, advokat Slobodana Malešića, povodom saslušanja bivše državne sekretarke.

Osim Hrkalović, koja je u kućnom pritvoru jer joj se sudi da je uticala na kolege da ometaju istrage i krše zakon, u istrazi protiv Malešića nedavno je svedočio i Milorad Veljović, bivši direktor policije. On je takođe rekao da Malešić od njega ništa nije tražio, kako kaže advokat Delibašić. 

Malešić je, tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, sredinom 2018. formirao kriminalnu grupu u kojoj su bili policajci Ljubomir Stanišić i Dragan Kovačević, kao i biznismen Kujović. Policajci su, navodno, po naredbama Malešića sprečavali nezakonito poslovanje u Kujovićevim firmama, štitili njega i članove njegove porodice, a zauzvrat dobijali novac i poklone, kako je saopštilo tužilaštvo. Stanišić je dodatno pomogao i Kujovićevom rođaku da izbegne zatvor zbog nasilja u porodici, tvrdi tužilaštvo. 

Načelnik novosadske policije je navodno od Kujovića, biznismena iz Prijepolja koji poseduje nekoliko transportnih preduzeća i firmi za trgovinu, dobio novac za izgradnju i opremanje splava na Savi, uređenje porodičnog imanja i stipendiranje svog sina. 

Sva četvorica su u pritvoru od početka aprila. Malešić je negirao optužbe i ponudio da bude poligrafski testiran. 

Kujovića u ovom postupku zastupa advokat i član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović. 

„Ako mene lično pitate za taj slučaj, ja moram da kažem da ja uopšte ne znam od čega se ti ljudi brane i ne znam uopšte zašto su uhapšeni…Ja ću biti slobodan da kažem da se radi o apsolutnoj nameštaljci, a ko je kako i kako namestio tog čoveka, nemam pojma“, rekao je Đukanović za KRIK i dodao da se Kujović branio ćutanjem.

Đukanović je branilac i Dijane Hrkalović kojoj se, podsetimo, sudi za trgovinu uticajem i to u tri slučaja – da je naredila kolegi da izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića ne dostavi tužilaštvu na vreme, da se obriše deo snimka razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kom je on govorio o njenim vezama sa kriminalcima, kao i da je navodno naredila da se kriminalac Darko Elez stavi pod lažne mere kako bi sprečila pravo istragu protiv njega. Više o tome pročitajte ovde. 

Comments are closed.