Brnabić o 24 stana: Šta god da je Mali imao, imao je pre ulaska u politiku

Brnabić o 24 stana: Šta god da je Mali imao, imao je pre ulaska u politiku

Ana Brnabić (foto: KRIK)

Premijerka Ana Brnabić juče je odgovarajući na pitanja novinarke KRIK-a tvrdila da ministar finansija Siniša Mali nije bio vlasnik 24 luksuzna stana u Bugarskoj i relativizovala ceo slučaj rekavši da šta god da je Mali imao – imao je pre nego što je počeo da se bavi politikom.

Pišu: Dragana Pećo, Milica Vojinović

„Sve ono što sam stigla da pogledam, ništa novo nisam videla od onoga što je već objavljivano. Ne postoji nijedna nova informacija na koju već nije odgovoreno, što nije istraženo, što nije objavljeno od strane nadležnih organa. Ali ako postoji, ja pozivam nadležne organe da reaguju i da istraže“, rekla je Brnabić na pitanje novinarke KRIK-a da li će Siniša Mali ostati u vladi nakon što je sada dokazano da je bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj

„Bavimo se ponovo onim čime smo se bavili pre par godina”, kazala je.

Brnabić nije odgovorila na pitanje ni nakon što je novinarka KRIK-a objasnila šta je novo – da smo 2015. otkrili da je Mali kao direktor ofšor firmi kupovao stanove u Bugarskoj, a da nova dokumenta iz „Pandorinih papira” pokazuju da je on bio i vlasnik tih firmi, a time i stanova.

„Mi ovde zamenjujemo teze ovde na tako epohalan način. Pričamo o tome šta je čovek imao, iako vam kažem ponovo, nije imao 24 stana, ali šta god da je imao, pričamo o tome šta je čovek imao pre nego što je počeo da se bavi politikom. Je l’ danas ima više – nema. I to je važno, meni je samo to važno”, rekla je Brnabić koja je u nekoliko navrata pokušavala da skrene temu i govorila o predsedniku opozicione Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Brnabić je pokušala i da manipuliše činjenicama tvrdeći da se kupoprodaja stanova odvijala u vreme kada Mali nije bio uključen u politiku. 

„Ono što mi je zanimljivo da podvučem je to što se radi o 2012. godini uglavnom, kada Siniša Mali nije imao političku funkciju i pričamo o tome šta je on radio pre nego što je počeo da se bavi politikom. Kažete, ili kažu oni, ima 24 stana. Dobro. Ja koliko sam videla sve podatke, to nije tačno, to je laž ili pogrešna interpretacija, slučajno ili namerno.”

Kupoprodaja stanova, podsetimo, odvijala se tokom 2012. i 2013. godine – Mali je u to vreme bio ekonomski i finansijski savetnik Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika vlade. Osim toga, Mali je iz vlasništva ofšor firmi izašao nakon što je postao gradonačelnik Beograda, u avgustu 2014, odnosno u isto vreme je bio gradonačelnik i vlasnik firmi, samim tim i stanova. 

Brnabić, međutim, ne interesuje ni poreklo novca kojim je Mali kupio stanove.

„Veliki je problem šta je Siniša radio pre političke karijere. Da pitam Sinišu Malog šta je radio pre političke karijere, a pazi sad, sve je javno, sve je objavljeno”, navela je Brnabić.

Mali je juče ponovo optužio novinare da lažu, a predsednik Vučić rekao je da je siguran da KRIK nije dokazao da je Mali bio vlasnik ofšor firmi, a time i stanova.

Comments are closed.