Vučić KRIK-u: Siguran sam da niste dokazali da je Mali bio vlasnik 24 stana

Vučić KRIK-u: Siguran sam da niste dokazali da je Mali bio vlasnik 24 stana

Vučić u razgovoru s novinarkom KRIK-a (foto: KRIK)

Uprkos tome što su u „Pandorinim papirima“ objavljena dokumenta koja pokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna stana u Bugarskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je siguran da KRIK to nije dokazao.

Pišu: Dragana Pećo, Milica Vojinović

„Ja mislim da niste dokazali jer sudska presuda to pokazuje drugačije od vas“, odgovorio je Vučić na pitanje novinarke KRIK-a da prokomentariše naše novo otkriće, ali nije precizirao na koju presudu misli.

Novinarke KRIK-a kazale su mu da su dokumenta koja dokazuju da je Mali bio vlasnik dve ofšor firme posredstvom kojih je kupio stanove objavljena u projektu „Pandorini papiri“ i podsetile ga da je 2015. obećao da Mali više neće biti na funkciji ukoliko se dokaže da je bio vlasnik 24 stana.

„Pokaže li se, a ne vi da budete sudije, nema nikakvih problema. Svoje obećanje, kao i svako drugo u potpunosti ću da održim“, rekao je Vučić ne želeći da dalje odgovara na pitanja.

KRIK je u okviru projekta „Pandorini papiri“ koji je predvodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ došao do dokumenata koji dokazuju da je Mali bio vlasnik 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu koje je kupio preko ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva 2012. i 2013. godine.

Novinari KRIK-a 2015. godine su otkrili da je Mali učestvovao u ovom poslu kao direktor ofšor kompanija, ali do nedavno nisu imali dokaze da je on stajao iza ovih firmi.

Vučić već šest godina optužuje novinare da su izmislili da je Mali učestvovao u kupovini 24 stana.

„Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog“, rekao je pre nekoliko meseci. „Podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali.“

Mali takođe sve vreme negira da je bio vlasnik stanova i optužuje novinare KRIK-a da lažu, a to je učinio i danas. 

„Na temu 24 stana, ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu da lažu, tako mogu da kažu da imam 240 stanova ili 2040 stanova, dakle nikakve razlike nema. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i već 10 godina zaredom sa svojom decom tamo idem na letovanje”, kazao je Mali novinarima okupljenim u Skupštini Srbije.

Više detalja pročitajte ovde

Pročitajte više o međunarodnom istraživanju „Pandorini papiri“

Comments are closed.