Završeno saslušanje Dijane Hrkalović, negirala trgovinu uticajem

Završeno saslušanje Dijane Hrkalović, negirala trgovinu uticajem

Dijana Hrkalović (foto: društvene mreže)

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović negirala je večeras u tužilaštvu da je vršila uticaj na policajca Dejana Milenkovića da izvrši određene službene radnje, saznaje KRIK. Ni tužilaštvo ni Hrkalovićkin branilac nisu želeli da preciziraju šta je tačno ona tražila od Milenkovića niti o kom je slučaju reč. Tužilaštvo je zatražilo da se Hrkalovićki odredi pritvor o čemu sud tek treba da odluči. 

Piše: Bojana Pavlović

„Danas je podneta krivična prijava protiv nekadašnje državne sekretarke Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja”, saopštili su iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Bivša državna sekretarka, koja se sumnjiči se da je izvršila uticaj na Milenkovića da izvrši određene službene radnje, negirala je delo koje joj se stavlja na teret, kaže za KRIK njen advokat Nenad Tasić.

„Ona ja saslušana po krivičnoj prijavi MUP-a, dala je odbranu i negirala krivično delo koje joj se stavlja na teret. Moram da naglasim da je ovo za šta je uhapšena ništa u odnosu na ono u čemu je u javnosti optuživana – prisluškivanje predsednika, ‘Jovanjica’…“, rekao je Tasić.

Tasić, međutim, nije želeo da precizira šta je tačno Hrkalović tražila od Milenkovića niti o kom je slučaju reč.

Milenković je takođe danas saslušan u policiji.

Tužilaštvo je zatražilo da se bivšoj državnoj sekretarki odredi pritvor o čemu će sud naknadno odlučiti. 

Dijana Hrkalović uhapšena je danas po podne, a obavljeno je i pretresanje njenog stana, 

Hrkalović se dovodi u vezu sa brutalnom kriminalnom grupom Veljka Belivuka koja je optužena za pet ubistava i druga krivična dela, ali zbog ovih veza nikada nije zvanično bila pod istragom. Kontakte sa kriminalcima održavala je preko pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka sa kojim je bila u emotivnoj vezi. 

Nikada nije ispitana ni u vezi sa slučajem Jovanjica iako je tokom istrage otkriveno da je optuženi narko-bos Predrag Koluvija dobio specijalne policijske tablice od njenih saradnika. 

U martu ove godine ispitivana je u vezi sa prisluškivanjem predsednika, ali ne kao osumnjičena već u svojstvu građanina. Pre pet dana ponovo je bila na ispitivanju, ali javnosti nije zvanično predočeno o čemu.  

Hrkalović je iz BIA prešla u MUP gde je provela pet godina na različitim pozicijama. Imala je široka ovlašćenja i veliki uticaj u MUP-u. Kao državna sekretarka radila je od jula 2017. do maja 2019. kada je dala ostavku. Period njenog rada u MUP-u obeležio je veliki broj kriminalnih ubistava i bliske veze policije i organizovanog kriminala. 

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play