Uhapšen policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Uhapšen policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Arhivska fotografija

Danilo Stojanović, policajac koji se sumnjiči da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, uhapšen je u Crnoj Gori po poternici koju je za njim raspisala Srbija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Stojanović je prethodno juče pobegao sa graničnog prelaza Grnčar pošto je pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju.

Piše: Jelena Radivojević

Stojanović je danas uhapšen u Beranama, po poternici koju je za njim raspisala Srbija.

Poternica je raspisana tek nakon što je on juče pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju, a potom pobegao kada je policija automobil u kom je bio uputila na detaljniju proveru.

U Crnu Goru Stojanović je došao iz Srbije na dan kada su u Beogradu uhapšeni Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i drugi osumnjičeni članovi ove kriminalne grupe, a kako je saopštila crnogorska policija ni tada, a ni juče za njim nije bila raspisana poternica.

Njegovi advokati nisu želeli da komentarišu hapšenje.

On se sumnjiči da je bio deo Šarićeve grupe koja je podmetnula bombu Goranu Nikolaševiću i pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina. Cilj je bio diskreditovati svedoka kako bi on eventualno izgubio taj status, što bi moglo da dovede do oslobađanja Šarića, tvrdi tužilaštvo.

Stojanović je, tvrdi tužilaštvo, pripadnike ove kriminalne grupe predstavljao kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega im tužilac nije određivao pritvor.

Šarić se sumnjiči i da je organizovao ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla, kao i da je trgovao drogom. Više pročitajte ovde.

Comments are closed.