Policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem pobegao sa crnogorske granice

Policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem pobegao sa crnogorske granice

Ilustracija (foto: Imre Tomosvari/Unspalsh)

Danilo Stojanović, policajac koji se sumnjiči da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, pobegao je juče sa graničnog prelaza Grnčar pošto je pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju, saopštila je crnogorska policija.

Piše: Milica Vojinović

Stojanović je juče ujutru došao na granični prelaz Crne Gore i Albanije i tom prilikom crnogorski policajci su pregledali njegova dokumenta.

„Policijski službenici su vozilo usmjerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je (Stojanović) izašao iz vozila i dao se u bekstvo”, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Stojanović je u Crnu Goru došao iz Srbije tri dana ranije – na dan kada su u Beogradu uhapšeni Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i drugi osumnjičeni članovi ove kriminalne grupe.

„Napominjemo da tada, to jeste u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore danas 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna potjernica”, ističe crnogorska policija.

U saopštenju se navodi da je Srbija informisana o Stojanovićevom prelasku granice, kao i da crnogorska policija pokušava da otkrije gde se on nalazi.

Stojanović je osumnjičen kao deo Šarićeve grupe koja je, kako tvrdi tužilaštvo, podmetnula bombu Goranu Nikolaševiću i pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina.

Stojanović je pripadnike ove kriminalne grupe predstavljao kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega im tužilac nije određivao pritvor, tvrdi tužilaštvo.

Šarić se sumnjiči i da je organizovao ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla, kao i da je trgovao drogom.

Milovcu se od 2011. mu se sudi u Srbiji da je bio član Šarićevog narko-kartela i to da je bio nadležan za isporuke kokaina u Italiju. Sve vreme suđenja se nalazio u bekstvu i, kako sada otkriva policija, bavio se i dalje kriminalom – u Ekvadoru je bio zadužen za kontakte sa dobavljačima kokaina i njegovo pakovanje u brodske kontejnere. Napad na Milovca izveden je u novembru 2020, on je tada bio teško ranjen i preminuo je nekoliko meseci kasnije.

Šariću se već gotovo 12 godina sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina i pranje više od 20 miliona evra kokainskog novca. Osuđivan je u oba slučaja, ali ni u jednom nije doneta pravosnažna presuda – za šverc droge sudi se ispočetka od februara ove godine, dok presudu za pranje novca trenutno razmatra Apelacioni sud u Beogradu.

Više o Šariću pročitajte u sledećim tekstovima:

Ključni momenti slučaja Šarić

Mali vodič za pranje novca – Šarićev model

Comments are closed.