Uhapšen osumnjičeni za likvidaciju u Belvilu

Uhapšen osumnjičeni za likvidaciju u Belvilu

Foto: MUP

Dvadesetdvogodišnji muškarac uhapšen je sinoć zbog sumnje da je sredinom novembra ubio Bojana Mirkovića u naselju Belvil u Beogradu, saopšteno je iz policije. Pre dva dana uhapšene su dve osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u ovoj likvidaciji.

Piše: Bojana Jovanović

Policija nije saopštila ime osumnjičenog, već samo da je reč o muškarcu iz Beograda čiji su inicijali L.T. i koji je rođen 1998. On je, kako se sumnja, u popodnevnim satima 12. novembra u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil pucao u Bojana Mirkovića i ubio ga.

Osim njega, policija je sinoć uhapsila još dve osobe – jednu osumnjičenu za učešće u ubistvu, i drugu čija uloga tek treba da bude utvrđena, piše u saopštenju. Uhapšeni su pripremali bekstvo u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo nije prvo hapšenje zbog ubistva Mirkovića. Pre dva dana uhapšena su dva muškarca osumnjičena da su učestvovala u likvidaciji. Iz policije, međutim, nije saopšteno više detalja niti na na koji način su oni navodno bili uključeni u ubistvo Mirkovića.

Mirkovićeva likvidacija bila je poslednja u nizu kriminalnih ubistava u prethodna dva meseca u Srbiji.

Samo dan pre njega, ubijen je Vedran Repčić ispred zgrade u kojoj je živeo u beogradskom naselju Braće Jerković, a mesec dana ranije u garaži tržnog centra „Ušće“ upucan je i Aleksandar Šarac. Šarca su pre ubistva „prozivali“ navijači Partizana da je „cinkaroš“ i „pevač“ i da će se pozabaviti njime.

Nakon njegovog ubistva predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je rat mafiji. Prethodni put rat mafiji je objavljen 2016. godine, nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, huligana i kriminalca koji je vodio grupu „Janjičari“. Članovi ove grupe imaju veze u policiji, obezbeđivali su Vučićevu inauguraciju, ali su i bliski njegovom sinu Danilu, o čemu je ranije pisao KRIK.

Više o tome, kao i o ratu koji godinama bukti u podzemlju, pročitajte u našoj priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Više o mafijaškim ubistvima pročitajte u „Crnoj knjizi“, našoj bazi kriminalnih likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.