U skupštini o KRIK-u: Poslanici se pridružili hajci provladinih medija

U skupštini o KRIK-u: Poslanici se pridružili hajci provladinih medija

Vladimir Orlić (foto: screenshot RTS)

Poslanici vladajuće Srpske napredne stranke juče su se uključili u kampanju koju su protiv KRIK-a pokrenuli režimski mediji, pa su nas tokom skupštinske rasprave optuživali da smo tajkunski medij koji sarađuje sa mafijaškim krugovima, odnosno nedavno uhapšenim Veljkom Belivukom, kako je objavio portal Cenzolovka.

Piše: Bojana Jovanović

„Ja bih volela da mi se objasni da li je KRIK i zašto se misli u javnosti, ovoj koja živi pod tajkunskom palicom Dragana Đilasa, da je zabranjeno bilo kome od nas ili bilo kom građaninu da pomisli da pita da li KRIK ima određenog udela, saradnju sa mafijaškim krugovima? Svakako ko ima, treba da bude jednak pred zakonom. To se odnosi i na novinare“, rekla je juče Sandra Božić, poslanica SNS i predsednica Odbora za kulturu i informisanje, navodi Cenzolovka.

Božić je kazala da je u odbranu KRIK-a koji je nazvala „botovskom novinom koju plaća Dragan Đilas“ sinhronizovano stali oni koje plaća Đilas, a među kojima je Marinika Tepić.  

„Oni su se danas iz petnih žila trudili da opravdaju Belivukove tvorevine i virtuoznost svog mafijaškog zlodela. Isto tako su pokušali, naravno, da napadnu, po ko zna koji put iskonstruišu različite afere kojima bi svakako naneli štetu i predsedniku Srbije“, kazala je Božić.

Oglasio se i Vladimir Orlić, poslanik SNS-a i potpredsednik skupštine, koji je dan ranije na tviteru objavio poruku namenjenu KRIK-u. Iako nije eksplicitno naveo naziv portala Orlić je na tviteru napisao da „tajkunski mediji i njihovi saučesnici koji svi skupa služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu“ misleći na porodicu Aleksandra Vučića – budući da je KRIK pisao tome da je njegov sin Danilo blizak Aleksandru Vidojeviću, osobi bliskoj Belivukovoj grupi.  

Umesto poslanicima,Orlić se juče u skupštini obratio direktno redakciji KRIK-a i optužio nas da smo na strani kriminalne grupe Veljka Belivuka piše Cenzolovka.

„Kako to da ste 28. februara vi isti navodno bili na strani roditelja žrtava tog klana? I tada ste objavljivali naslove poput – nemojte slučajno da se javno prikazuju dokazi o nedelima pohapšene grupe Belivuk–Miljković. Zašto? Zato što ste navodno vi zabrinuti za roditelje žrtava. A, danas kada roditelj jedne od žrtava kaže – nas je lično Belivuk uputio na KRIK i u odgovoru na pitanje novinara – a je l’ to znači da je u njih imao poverenje, taj roditelj odgovara – da, u njih je imao poverenje, kako sada više niste na strani roditelja? Kako sada ne kažete – treba zaštititi tog čoveka, ispitati njegove navode? Ne, sad ste očigledno na strani onih za koje biste najviše voleli da nas ubedite da ništa nisu krivi“, prenosi Cenzolovka Orlićeve reči.

Orlić se u ovom obraćanju pozivao na intervju koji je jutjub kanalu „Slavija info“ dao otac jednog od mladića čiji se nestanak dovodi u vezu sa kriminalnim obračunima i koji je rekao da ga je pozvala osoba koja se predstavila kao Veljko Belivuk i koja ga je uputila na KRIK. Ovu rečenicu oca nestalog mladića iskoristili su provladini mediji, ali i predstavnici vlasti da KRIK lažno optuže da sa Belivukom imamo „tajni dil“.

O KRIK-u je govorio i poslanik SPS-a Đorđe Milićević koji je pomenuo naše ranije istraživanje u kome smo istraživali imovinu političara, među kojima i poslanika.

„Taj ’Krik’ je nas prošle godine, ja sam obavljao funkciju potpredsednika (skupštine) zajedno sa gospodinom Arsićem, Marinkovićem, gospođa Maja Gojković je bila predsednik parlamenta, pa ispitali su nas uzduž i popreko. Šta su dobili sa time? Jesmo se mi plašili? Ne, rekli smo im – izvolite, nemamo ništa protiv. Odakle strah kod njih? Osim ukoliko postoji nešto što mi u ovom trenutku ne znamo“, naveo je poslanik Milićević aludirajući na KRIK-ovo istraživanje imovine političara, a bazu koja sadrži podatke o imovini i poslovima predstavnika vlasti i opozicije možete da pogledate ovde.

Napad na KRIK traje nekoliko dana, a dirigovanu kampanju u kojoj nas provladini mediji optužuju da sarađujemo sa Belivukom, osudile su brojne domaće i međunarodne medijske i nevladine organizacije, opozicione stranke, predstavnici evropskih tela i ambasada stranih država.

KRIK godinama piše o Belivukovoj grupi i ukazuje na veze koje je ona imala u vladajućim strukturama – preko generalnog sekretara vlade Novaka Nedića, do žandarma Nenada Vučkovića Vučka koji je bio blizak nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP-u Dijani Hrkalović.

Više o vezama pročitajte ovde  

Comments are closed.