Tužilaštva bez odgovora hoće li ispitati veze Predraga Malog i „Milenijum tima“

Tužilaštva bez odgovora hoće li ispitati veze Predraga Malog i „Milenijum tima“

Predrag Mali parkira audi u garažu (foto: KRIK)

Republičko javno tužilaštvo, Tužilaštvo za organizovani kriminal i Više tužilaštvo u Beogradu već nedelju dana odbijaju da javnosti kažu hoće li ispitati veze Predraga Malog, brata ministra finansija, sa privatnom kompanijom „Milenijum tim“ koja dobija najvrednije projekte u državi. Na pitanja koja su im poslali novinari KRIK-a nisu dali jasne odgovore ili uopšte nisu odgovorili. 

Piše: Dragana Pećo

Na današnjoj konferenciji za medije, na pitanje novinarke KRIK-a o tome šta će preduzeti povodom otkrića o koruptivnim vezama brata ministra finansija i kompanije „Milenijum tim“, premijerka Ana Brnabić pozvala je nadležne organe da istraže slučaj.

Nadležni organi, međutim, kao i u mnogim prethodnim slučajevima – ne preduzimaju ništa.

Sva tri tužilaštva kojima su novinari KRIK-a tokom ove nedelje slali pitanja, nisu poslala jasne odgovore o tome da li će i šta uraditi povodom slučaja Predraga Malog.

„Obaveštavam Vas da Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nisu dostavljeni podaci koji se odnose na navode Vašeg pitanja“, kratko je navela u pisanom odgovoru zamenica tužioca Leposava Vujanović Porubović. Na dodatno pitanje da nam pojasni šta to tačno znači, kao i da li će to tužilaštvo pokrenuti postupak po službenoj dužnosti nakon što je objavljena KRIK-ova priča, odgovor nije stigao.

Na isto pitanje – da li će pokrenuti neki postupak – Tužilaštvo za organizovani kriminal u odgovoru je samo citiralo članove Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije koji određuju nadležnost TOK-a.

Republičko javno tužilaštvo ostalo je nemo na pitanja KRIK-a.

Podsetimo, otkriće KRIK-a pokazuje da Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama koristi automobil kompanija u vlasništvu Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka. Osim automobila, isti biznismeni Predragu Malom ustupili su i dupleks na Voždovcu u kojem je stanovala njegova tadašnja devojka.

Kompanija Bošnjaka i Vujka, „Milenijum tim“, angažovana je na najvrednijim poslovima u državi, među kojima je izgradnja „Beograda na vodi“ – posao koji je sa arapskim investitorima ispregovarao upravo Siniša Mali.

Stručnjaci sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali naveli su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se tumači kao klasičan primer korupcije.

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio „audi“ i stan bratu Siniše Malog

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

Comments are closed.