Brnabić: Nadležni da ispitaju slučaj Predraga Malog, KRIK na nivou tabloida

Brnabić: Nadležni da ispitaju slučaj Predraga Malog, KRIK na nivou tabloida

Ana Brnabić (foto: KRIK)

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas institucije da istraže navode iz KRIK-ovog otkrića o povezanosti Predraga Malog, rođenog brata ministra finansija, sa privatnom kompanijom „Milenijum tim“ koja dobija najvrednije projekte u državi. Brnabić, međutim, nije propustila priliku da uvredi novinare KRIK-a rekavši da su informacije u tekstu tendenciozno nabacane i da je KRIK na nivou tabloida.

Piše: Dragana Pećo

„Molim sve nadležne organe, Agenciju za borbu protiv korupcije, Savet za borbu protiv korupcije u okviru Vlade Srbije da se ovim pozabavi i da mi daju preporuku“, odgovorila je Brnabić na pitanje novinarke KRIK-a o tome šta će preduzeti povodom našeg istraživanja o koruptivnim vezama brata ministra finansija i kompanije „Milenijum tim“ koja dobija najvrednije državne projekte.

„Ja kao premijerka neću reagovati na pojedinačne novinarske članke, neću se baviti tviterom, baviću se onim što mi kažu institucije Republike Srbije“, rekla je Brnabić i dodala da nije videla kakve su „optužbe“ u pitanju.

„Videla sam gomilu informacija nabacanih tendenciozno da se neko optuži ko nikakve veze nema sa javnom funkcijom i javnim poslom.“

Brnabić je lažno optužila novinare KRIK-a da se ne pridržavaju standarda profesije.

„Na nivou ste tabloida. Pričate o ljudima koji nikakve veze nemaju sa javnim funkcijama. Pričate o porodicama. Pričate o mom bratu koji ima transparentan posao, koji radi u međunarodnoj kompaniji, i njega ste optuživali za korupciju. Optuživali ste muža šefa kabineta jednog ministra. Dakle, ne postoji crvena linija koju nećete preći da optužite Vladu Republike Srbije.“



Podsetimo, KRIK je otkrio da Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama koristi automobil privatne kompanije „Milenijum tim“, u vlasništvu Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, koja je angažovana na najvrednijim projektima u državi. Osim automobila, biznismeni su Predragu Malom ustupili i stan u Beogradu u kojem je stanovala njegova tadašnja devojka.

„Milenijum tim“ godinama dobija najznačajnije državne poslove, a od početka je angažovan na projektu gradnje „Beograda na vodi“ koji je sa arapskim investitorima ispregovarao upravo Siniša Mali.

Jedan od svedoka bespravnog rušenja u Savamali ispričao je policiji da su bageri koji su rušili došli iz pravca gradilišta „Milenijum tim“, što su predstavnici ove kompanije negirali. Gradilište nije imalo video-nadzor te svoje tvrdnje nisu mogli da potkrepe dokazima.

Eksperti sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali naveli su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Penzioner 83 g. kaže:

    Nazovi Premijerka i nije znala ništa pametnije ni da kaže, jer sve što govori je unapred pripremljeno (bar sam ja tako ubeđen jer kako inače objasniti da uvek iskoristi priliku kako bi vas oblatila, unizila i sl). Odakle li se ona stvorili u ovoj jadnoj zemlji? Kao što se stvorio i Mali i mnogi drugi! Tako bih voleo da doživim rasplet…