Suđenje inspektoru Stoliću za pokušaj iznude zakazano za jul

Suđenje inspektoru Stoliću za pokušaj iznude zakazano za jul

Božidar Stolić (foto: M. Ćakić /KRIK)

Početak suđenja bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću i pripadniku BIA-e Mlađenu Klikovcu zbog pokušaja iznude zakazan je za početak jula u Višem sudu u Požarevcu, saznaje KRIK. Suđenje je zakazano nakon što je odbijena žalba sudije koja je smatrala da joj je preko reda dodeljen ovaj postupak. Stoliću se već sudi da je poverljive informacije iz policije prosleđivao grupi Veljka Belivuka. 

Piše: Jelena Radivojević

Suđenje Stoliću i Klikovcu po optužbama da su Slađanu Konstantinoviću, kriminalcu povezanom sa zemunskim klanom, pomagali da zastraši čoveka i iznudi od njega motel „Gornjak“ u Žagubici trebalo bi da počne 5. jula u Višem sudu u Požarevcu.

Slučaj će voditi sudija Gordana Vidojković nakon što je odbijen prigovor koji je uložila predsedniku Apelacionog suda u Kragujevcu pošto je smatrala da prilikom dodele predmeta nije ispoštovan redosled.

Stoliću, Klikovcu i Konstantinoviću sudiće se zbog optužbi da su tokom septembra prošle godine u nekoliko navrata bili u motelu „Gornjak“ koji su pretnjama pokušali da preotmu od vlasnika Radiše Bainovića po mnogo nižoj ceni od realne.

Tužilaštvo tvrdi da su optuženi zloupotrebljavali to što rade u policiji i BIA-i da zaplaše Bainovića i stvore utisak da država i policija stoje iza preuzimanja motela. 

Njih trojica su na saslušanju negirali da se tako nešto događalo.

Konstantinović je rekao da je imao nameru da preuzme „Gornak“, ali je tvrdio da je u pitanju bila obična kupovina, kao i da Stolić i Klikovac nisu znali ništa o tome iako su prisustvovali sastancima. Stolić i Klikovac izneli su sličnu odbranu. Detalje pročitajte ovde.

Stolić je zbog ovog slučaja uhapšen u septembru prošle godine, kada je već bio suspendovan sa posla jer je bio pod istragom zbog sumnje da je grupi Veljka Belivuka, optuženoj za sedam ubistava, odavao poverljive informacije iz policije i za to dobijao novac.

Tužilaštvo tvrdi da je Stolić, između ostalog, Belivukove saradnike obaveštavao o dokazima koje je policija pronalazila u kući u Ritopeku i šta su Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković ispričali u policiji nakon hapšenja. Stolić je i ove optužbe negirao, navodeći da mu se sudi jer se zamerio nadređenom. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.