Bivši inspektor SBPOK-a i pripadnik BIA-e optuženi zbog pokušaja iznude

Bivši inspektor SBPOK-a i pripadnik BIA-e optuženi zbog pokušaja iznude

Božidar Stolić (foto: Miodrag Ćakić KRIK)

Bivšem inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidaru Stoliću i pripadniku Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Mlađenu Klikovcu sudiće se da su učestvovali u pokušaju iznude u Požarevcu, pošto je Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio optužnicu protiv njih. Stoliću se već sudi za odavanje tajnih policijskih informacija članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Piše: Jelena Radivojević

Stolić i Klikovac su, kako tvrdi tužilaštvo, pomagali Slađanu Konstantinoviću u pokušaju da preuzme ugostiteljski objekat „Gornjak“ od jednog Požarevljanina u septembru prošle godine. Konstantinović je takođe optužen i to za pokušaj iznude.

Njih trojica uhapšena su krajem septembra zbog sumnje da su tog meseca nekoliko puta bili u „Gornjaku“ i da su pretnjama pokušali da ga nateraju da im proda kafić po višestruko nižoj ceni od realne.

Pošto on nije pristao, Stolić, Klikovac i Konstantinović su mu samo rekli da objekat više nije njegov već njihov.

Božidar Stolić suspendovan je nakon što je osumnjičen da je grupi Veljka Belivuka optuženoj za ubistva odavao tajne informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. U tom slučaju Stolić je i optužen, a kako tužilaštvo tvrdi Belivukove saradnike obaveštavao je o dokazima koje je policija pronalazila u kući u Ritopeku i šta su Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković ispričali u policiji nakon hapšenja. Suđenje u ovom predmetu je u toku, a sve vesti možete pročitati ovde.

Mlađen Klikovac je pripadnik BIA, dok je Slađan Konstantinović rođeni brat nekadašnjeg člana zemunskog klana Ninoslava Konstantinovića, koji je nestao posle ubistva premijera Srbije Zorana Ðinđića 2003. godine. Konstantinoviću se sudilo zbog sumnje da je u kafiću „Penzija“ u Beogradu ubio Vladimira Lukića, navijača Fudbalskog kluba „Rad“, ali je 2015. godine oslobođen. Više o slučaju pročitajte ovde.

Comments are closed.