Slučaj „Jovanjica“: Advokati izneli uvodne reči, Koluvija ostaje u pritvoru

Slučaj „Jovanjica“: Advokati izneli uvodne reči, Koluvija ostaje u pritvoru

Plantaža marihuane i Predrag Koluvija (foto: MUP)

Nakon šest održanih suđenja u slučaju „Jovanjica“ advokati su danas završili sa iznošenjem uvodnih reči u kojima su osporavali optužbe. Sledeće suđenje zakazano je za decembar i tada bi odbranu trebalo da iznose optuženi Predrag Koluvija i njegovi saradnici. Koluvija ostaje u pritvoru, pošto je odbijen zahtev advokata da bude pušten na slobodu ili u kućni pritvor.

Piše: Sara Smolović

Na današnjem suđenju Predragu Koluviji i devetorici njegovih saradnika optuženih za proizvodnju 1,6 tona marihuane na imanju „Jovanjica“ završena su uvodna izlaganja advokata. 

Oni su na prethodnim suđenjima pokušavali da ospore dokaze tužioca za organizovani kriminal Saše Drecuna, a isto su činili i danas.

Advokati četvorice optuženih danas su tvrdili da su dokazi protiv njihovih branjenika nezakonito prikupljeni, kao i da su navodi navodi iz optužnice kontradiktorni. 

Koluvija ostaje u pritvoru
Advokati Predraga Koluvije i drugih optuženih zatražili su danas od sudija da njihove branjenike puste iz pritvora. Predesdavajući sudija Zoran Ganić je nakon kraće pauze saopštio da je ovaj zahtev odbijen.

Nastavak suđenja zakazan je za početak decembra kada bi odbranu trebalo da iznesu Predrag Koluvija i ostali optuženi. 

Suđenje je počelo u oktobru, a Koluviji i njegovoj grupi sudi se za kriminalno udruživanje i proizvodnju droge.

Ova grupa uhapšena je u novembru prošle godine kada je policija na imanju u Staroj Pazovi, na kome je poslovala kompanija „Jovanjica“, do tada u medijima predstavljena kao uspešni proizvođač organske hrane, pronašla velike zasade marihuane.

Uprkos ovom velikoj zapleni marihuane, policija nije odmah obavestila javnost, već je to uradio opozicioni političar Miroslav Aleksić nekoliko dana kasnije.

Bivši ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović rekao je da je policija ćutala da ne bi upozorila potencijalne nove izvršioce. Ova njegova izjava bila je neobična, s obzirom na to da se MUP uglavnom odmah hvali i to mnogo manjim zaplenama droge.

Koluvijino imanje posećivali su različiti državni funkcioneri, o čemu je KRIK ranije pisao.

U julu ove godine uhapšeno je petoro pripadnika policije i bezbednosnih službi, zbog sumnje da su bili deo Koluvijine grupe. O tome više pročitajte ovde.

Pročitajte sve vesti sa suđenja u slučaju „Jovanjica“

1 Comment

  1. VIDEX kaže:

    Bice oni svi pusteni na slobodu…i moj komsija iz Ugrinovaca inace radnik mupa u 29 om novembru je uhapsen kao njihov saradnik