Sin bivšeg funkcionera SNS-a Zorana Milojevića Zelje osuđen zbog pokušaja ubistva

Sin bivšeg funkcionera SNS-a Zorana Milojevića Zelje osuđen zbog pokušaja ubistva

(foto: pixabay)

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog srpskog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, osuđen je u Višem sudu u Kraljevu na pet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva, saznaje KRIK. Presuda nije konačna i na nju mogu da se žale i tužilaštvo i Milojević.

Piše: Jelena Radivojević

Milojević je osuđen na pet i po godina zatvora jer je u decembru 2021. godine na Kopaoniku pokušao da ubije muškarca tako što ga je napao i izbo nožem. Tokom suđenja on je bio pušten u kućni pritvor, ali je u međuvremenu vraćen u pritvor.

Presuda, koju je u decembru prošle godine donela sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović, još nije napisana, tako da nije poznato obrazloženje. U pitanju je prvostepena presuda i na nju mogu da se žale tužilaštvo, kao i Milojević i njegovi advokati.

Aleksandar Milojević (foto: skrinšot društvene mreže)

Goran Petronijević, jedan od Milojevićevih advokata, rekao je za KRIK da će se žaliti na presudu jer smatra da nema reči o pokušaju ubistva, već da se radilo o tuči.

Ovo nije prvi put da Aleksandar Milojević ima problema sa zakonom – dokumentacija kosovske policije do koje su ranije došli novinari KRIK-a pokazuje da je bio osumnjičen u više od trideset slučajeva. Protiv njega su se vodili postupci zbog droge i oružja, otmice, teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice i remećenja javnog reda i mira.

Protiv Milojevića su u više navrata vođeni i prekršajni postupci u Beogradu, uglavnom zbog saobraćajnih prekršaja. Prekršaje je pravio i kada je vozio službenu „škodu“ kosovske opštine Zubin Potok u Beogradu početkom 2020. godine, objavio je ranije KRIK. Nije poznato otkud Milojeviću službeni automobil. 

Njegov otac Zoran Milojević, istaknuti predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke na Kosovu, je tada za KRIK rekao da je taj automobil koristio on dok je radio u Kancelariji za telekomunikacije, te da Aleksandar nikada nije vozio „škodu“ i da ju je eventualno „pomerao da sipa gorivo”.

Stariji Milojević zvanično je i dalje upisan kao zastupnik „MTS”-a na Kosovu, iako je u razgovoru za KRIK tvrdio da više nije na toj funkciji. Ranije je bio savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin. Njegova ćerka Magdalena je vicekonzul Srbije u Štutgartu.

Milojević je bio pod istragom da je oteo i prebio opozicionog aktivistu Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo, pa je postupak stajao u mestu. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.