Sin bivšeg istaknutog funkcionera SNS Zorana Milojevića Zelje osumnjičen za pokušaj ubistva

Sin bivšeg istaknutog funkcionera SNS Zorana Milojevića Zelje osumnjičen za pokušaj ubistva

Aleksandar Milojević (foto: društvene mreže)

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog srpskog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, osumnjičen je da je u petak uveče na Kopaoniku nožem napao tridesetšestogodišnjeg muškarca i ugrozio mu život, saznaje KRIK. Milojeviću je određen pritvor.

Piše: Jelena Radivojević

Sin nekadašnjeg člana izvršnog odbora Srpske napredne stranke i poverenika za Kosovo i Metohiju Zorana Milojevića Zelje, Aleksandar osumnjičen je da je u petak uveče ispred ugostiteljskog objekta na Kopaoniku napao dvojicu muškarca – jedan je životno ugrožen od posledica ranjavanja nožem, dok je drugi pretučen. Milojević je saslušan u Višem tužilaštvu u Kraljevu i određen mu je pritvor do 30 dana.

Zoran i Aleksandar Milojević (foto: društvene mreže)

Mladi Milojević ima bogatu krivičnu prošlost, pokazuje dokumentacija kosovske policije do koje su došli novinari KRIK-a. Milojević je bio osumnjičen u više od trideset slučajeva, pokazuje dokument od pre nekoliko godina. Protiv njega su se vodili postupci zbog posedovanja droge i oružja, otmice, nanošenja teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice, ali i na desetine slučajeva zbog remećenja javnog reda i mira.

Njegov otac, Zoran Milojević, važi za istaknutog čoveka Srpske napredne stranke na Kosovu. Rukovodilac je „MTS”-a na Kosovu, a bio je član izvršnog odbora stranke i poverenik za Kosovo i Metohiju, kao i za braničevski okrug. Iz Srpske napredne stranke za KRIK kažu da Milojević trenutno nije ni na jednom poziciji u partiji.

Milojević je bio savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin. 

Zoran Milojević, Vladimir Đukanović i Milan Radoičić (foto: društvene mreže)

Za njega je bivši predsednik opštine Zaječar iz redova SNS-a Saša Mirković tvrdio da je komandovao paralelnim strukturama stranke sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u službama bezbednosti. Njegovo ime u tom kontekstu je pomenuo i Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije.

Protiv njega su ranije podnete krivične prijave za prebijanje i kidnapovanje opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je on godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo. Tužilaštvo je tvrdilo da ne može da pronađe Milojevića na adresi i da zbog toga postupak stoji u mestu. Za to vreme Milojević je viđan u pratnji šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, a kako je N1 pisao učestvovao je i u zvaničnim pregovorima s Prištinom u Briselu kada se raspravljalo o telekomunikacijama.

Osim u društvu visokih funkcionera SNS-a, Milojević je viđan i u društvu članova „Srpske liste“, o čemu svedoči i fotografija sa njenim potpredsednikom Milanom Radoičićem koji je nedavno stavljen na crnu listu američkog trezora. Više o tome pročitajte ovde.

Milojevićeva ćerka Magdalena Milojević je vicekonzul Srbije u Štutgartu. 

Comments are closed.