Sin bivšeg crnogorskog tužioca fotografisan sa Šarićem na suđenju u Beogradu

Sin bivšeg crnogorskog tužioca fotografisan sa Šarićem na suđenju u Beogradu

Darko Šarić i Aleksa Stanković (iza Šarića) (foto: KRIK)

Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Crne Gore Ivice Stankovića, bio je početkom aprila na suđenju optuženom narko-bosu Darku Šarića kom se sudi za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, otkriva istraživački centar MANS. Stanković je po zanimanju advokat, ali nije želeo da objasni u kom svojstvu je bio na suđenju, kada su ih novinari KRIK-a fotografisali zajedno.

Izvor: MANS; Piše: Jelena Radivojević

Aleksa Stanković je 6. aprila fotografisan sa Šarićem kada su zajedno došli u Apelacioni sud u Beogradu gde su Šarić i njegova grupa iznosili žalbe na presudu kojom su osuđeni za pranje para. 

Stanković je bio među malobrojnima iz Šarićeve pratnje, a srdačno se pozdravio i sa jednim od njegovih najbližih prijatelja i saradnika Nebojšom Jestrovićem koji je osuđen na pet godina zatvora kao član Šarićeve grupe koja je prala kokainski novac

Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali nije jasno u kom svojstvu je početkom aprila prisustvovao pomenutoj sednici Apelacionog suda.

Šarić, Stanković i Jestrović (foto: KRIK)

On takođe nije odgovorio na pitanja MANS-a zašto je bio na suđenju i kako poznaje Jestrovića.

Mediji su do sada samo spekulisali o odnosima porodica Stanković i Šarić, ali nije bilo poznato da sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca poznaje Šarića i njegove ljude.

Postupci protiv Šarića
Šarić trenutno čeka odluku Apelacionog suda o presudi kojom je u julu 2020. osuđen na devet godina zatvora, a njegovi saradnici na kazne od od dve do sedam godina zatvora zbog pranja više od 20 miliona eura za koje se veruje da su stečene međunarodnim švarcom kokaina. Takođe, ni postupak za šverc 5,7 tona kokaina nije okončan, jer je Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu kojom je Šarić bio pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora. Suđenje je ponovljeno pred Apelacionim sudom i čeka se odluka. Najnovija istraga protiv Šarića vodi se zbog sumnje da je organizovao ubistvo svog nekadašnjeg saradnika Milana Milovca zvanog Cigla. On je zbog toga uhapšen nekoliko dana nakon suđenja na kom je bio Stanković.

Njegov otac Ivica Stanković je sredinom 2021. otišao u penziju. Ni bivši tužilac nije odgovorio na pitanje MANS-a o ovim vezama. 

Nedavno je u javnosti otkriveno još veza visokih funkcionera u Crnoj Gori i članova kriminalnih grupa.

Portal „Libertas Press“ nedavno je došao do dokaza da je Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore, bio vođa kriminalne grupe koja je švercovala kokain. Predsednica suda sumnjiči se da je i sama učestvovala u stvaranju ove kriminalne zbog čega je i uhapšena.  

Nakon toga, isplivali su i dokazi o bliskim vezama pripadnika policije Petra Lazovića i Ljuba Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.  

Više o Šarićevom mehanizmu pranja para pročitajte ovde

Comments are closed.