Šariću i članovima njegove grupe produžen pritvor

Šariću i članovima njegove grupe produžen pritvor

Darko Šarić (foto: KRIK)

Darko Šarić i članovi njegove grupe ostaće još 30 dana u pritvoru, saopštio je Viši sud u Beogradu. Šarić je uhapšen u aprilu zbog sumnje da je organizovao ubistvo svog dugogodišnjeg saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, a u međuvremenu je osumnjičen i za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića u postupku koji se protiv njega vodi za šverc kokaina.

Piše: Milica Vojinović

Šariću je pritvor produžen da ne bi pobegao, uticao na potencijalne svedoke, uništio dokaze ili ponovio krivično delo.

Pritvor je produžen i njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, osuđivanom huliganu Urošu Radovanoviću (koji se prezivao Mišić) i policajcu Dušku Mirkoviću.

Šarić je uhapšen sredinom aprila zbog sumnje da je iz zatvora naredio ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru koji je za njega vodio poslove sa kokainom u Južnoj Americi. 

Sumnja se da je naredbe davao posredstvom zaštićene aplikacije „skaj“ koju su policije evropskih zemalja uspele da otvore, a sadržaj su prosledile Srbiji. 

Među porukama, tužilaštvo je došlo do dokaza i da je Šarić planirao ubistvo svog nekadašnjeg prijatelja Nebojše Joksovića koji je glavni svedok tužilaštva protiv njega u postupku za trgovinu drogom. 

Joksović je jedini svedok koji može da potvrdi da je naloge dobijao direktno od Šarića. 

Članovi grupe su, kako tvrdi tužilaštvo, pokušali da ubiju Joksovića u dva navrata – prvi put tokom Drinske regata za šta je bio pripremljen i snajper, međutim, ovaj plan je propao pošto je manifestacija otkazana. 

Drugi plan bio je da pucaju na njega ispred stana u kom je živeo ili restorana gde je često ručao. 

Kako ni ovo nije uspelo, grupa se odlučila da pokuša da ga diskredituje na drugi način – digli su u vazduh automobil Joksovićevog bivšeg saradnika, a potom za to optužili njega, tvrdi tužilaštvo.

Šarić je negirao optužbe i rekao da je njihov cilj da se utiče na sud u postupcima koji se protiv njega vode za trgovinu drogom i pranje novca. 

Podsetimo, Šariću se već 12 godina sudi da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja je iz Južne Amerike u Evropu prošvercovala 5,7 tona kokaina. Novac stečen od prodaje droge Šarićevi saradnici donosili su u Srbiju i kupovali preduzeća u privatizacijama. 

Osuđen je u oba slučaja, ali ni u jednom pravosnažno. 

Pročitajte više o istragama protiv Šarića i sledećim tekstovima:

Tužilaštvo: Šarićeva grupa pokušala da podmetne pokušaj ubistva svedoku saradniku

Šarićev saradnik u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo u Ekvadoru

Šarić osumnjičen za ubistvo svog bliskog saradnika

Comments are closed.