Šarić pod istragom da je pripremao ubistvo svedoka Nebojše Joskovića

Šarić pod istragom da je pripremao ubistvo svedoka Nebojše Joskovića

Darko Šarić (foto:krik.rs)

Darko Šarić je osumnjičen i da je tokom 2020. pripremao ubistvo Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku koji se protiv Šarića vodi za šverc 5,7 tona kokaina, potvrđeno je za KRIK iz tužilaštva. Protiv Šarića se paralelno vodi i istraga zbog sumnje da je naredio ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru, a u toku su suđenja protiv njega za međunarodni šverc kokaina i pranje novca. 

Piše: Bojana Pavlović

Najveći problem koji Darko Šarić ima na suđenju za 5,7 tona kokaina jeste njegov bivši prijatelj Nebojša Joksović koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i svedoči o Šarićevoj upletenosti u šverc droge.

Taj problem je Šarić pokušavao da reši Joksovićevom likvidacijom, tvrdi tužilaštvo u istrazi protiv čuvenog narko bosa. 

Do ovih novih saznanja došlo čitajući poruke koje je Šarić razmenjivao sa svojim saradnicima posredstvom aplikacije za tajnu komunikaciju „skaj“, nezvanično saznaje KRIK. 

Udružene policije više evropskih zemalja uspele su da dođu u posed poruka koje su međunarodne kriminalne grupe razmenjivale putem ove aplikacije i te dokaze su poslale kolegama iz drugim zemalja, uključujući i Srbiju.

Tužilaštvo je utvrdilo da su Šarić i njegovi saradnici pripremali ubistvo Joksovića u dva navrata tokom 2020. godine –  prvi put ideja je bila da svedoka ubiju prilikom manifestacije Drinska regata koja je bila planirana za jul. Navodno se u „skaj“ prepisci navodi da je od Bojana Stanojkovića, Šarićevog saradnika, traženo da nabavi snajper kojim je trebalo da bude likvidiran svedok saradnik. Manifestacija se, međutim, zbog pandemije, nije odigrala zbog čega je grupa čekala narednu priliku. 

Drugi pokušaj je trebalo da se dogodi ispred stana gde je Joksović živeo i restorana gde je često odlazio da jede. 

Osim Šarića, za pripremu ubistva osumnjičeni su i njegov advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić. 

Ovo predstavlja proširenje postojeće istrage koja je pokrenuta pre dva meseca, a kojom se Šariću i stavlja na teret da je naredio ubistvo svog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru. Milovac je za Šarića vodio poslove sa kokainom u Južnoj Americi. 

Šarić i saradnici su osumnjičeni i da su pokušali da podmetnu svedoku Joksoviću lažne optužbe za ubistvo.

Naime, podmetnuli su bombu pod kola bivšem Joksovićevom saradniku Goranu Nikolaševiću, a potom za to pokušali da okrive svedoka saradnika u pokušaju da ga diskredituju. 

Šariću se od 2010. sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina. Za ovo je osuđen dva puta, ali je slučaj vraćen na ponovno odlučivanje. U poslednjem zasedanju sudije Apelacionog suda izbacile su ključne dokaze koji dovode Šarića u vezu sa tovarom droge.

Pored ovoga, sudi mu se i za pranje novca koji je zaradio švercom droge.

Šarić se predao policiji 2014, a u decembru prošle godine iz zatvorskog prebačen je u kućni pritvor. Uhapšen je ponovo sredinom aprila ove godine. 

Pročitajte više o istragama protiv Šarića i sledećim tekstovima:

Tužilaštvo: Šarićeva grupa pokušala da podmetne pokušaj ubistva svedoku saradniku

Šarićev saradnik u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo u Ekvadoru

Šarić osumnjičen za ubistvo svog bliskog saradnika

Comments are closed.