Protesti „Jedan od pet miliona“ večeras širom Srbije

Protesti „Jedan od pet miliona“ večeras širom Srbije

Foto: KRIK

U više od 20 gradova u Srbiji večeras se održavaju protestne šetnje „Jedan od pet miliona“. U nekim gradovima, poput Lazarevca, Subotice i Valjeva, protest je organizovan po prvi put.

Piše: Milica Vojinović

Okupljenima u Novom Sadu obratili su se novinari Gordana Suša, Željko Bodrožić i Branislava Opanović. Skup u ovom gradu bio je posvećen novinarima i medijima, a govornici su kritikovali cenzuru i napade aktuelne vlasti na nezavisne medije.

„To je atmosfera u kojoj danas rade mediji. Ako se odupru pritiscima vlasti i poštujući zakone i kodekse rade svoj posao postaju meta za odstrel. Zato je takvih medija i udruženja sve manje, a napada na njih sve više“, rekla je Suša okupljenima na novosadskom Pozorišnom trgu.

Na protestu u Kruševcu govorio je novinar Nenad Kulačin, dok se građanima u Nišu obratio akademik Dušan Teodorović.

Veliki broj ljudi okupio se i u Subotici i Valjevu gde su večeras po prvi put održani protesti „Jedan od pet miliona“.

Večeras se šeta i u Smederevu, Apatinu, Aranđelovcu, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Topoli, Pančevu, Vršcu, Leskovcu, Mladenovcu, Požarevcu, Kikindi, Zaječaru, Boru, Loznici i Užicu.

Podsetimo, protesti su počeli u Beogradu početkom decembra prošle godine da bi se narednih nedelja širili i na druge gradove u zemlji. Sada se održavaju u mestima širom Srbije.

Sutra se protesti nastavljaju u Beogradu i još nekoliko gradova. Ovo će biti deseta subota zaredom da građani šetaju glavnim gradom, a najavljeno je da, između ostalih, govoriti pisac Marko Vidojković.

1 Comment

  1. Vranjanka kaže:

    Veceras su hrabri ljudi, treci put, setali i u Vranju. Zasto pojedini portali uredno preskacu Vranje