Proširena istraga za ubistvo Mila Radulovića

Proširena istraga za ubistvo Mila Radulovića

Tužilac Saša Čađenović (foto: Vijesti printskrin)

Istraga za otmicu i ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan proširena je na još jednu osobu, rekao je danas crnogorski tužilac Saša Čađenović na konferenciji za novinare. Za otmicu i ubistvo Radulovića, bliskog škaljarskom kriminalnom klanu, ranije je osumnjičena grupa na čijem je čelu vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan.

Piše: Bojana Jovanović

Sredinom novembra za otmicu i ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan osumnjičena je kriminalna grupa koju, kako tvrdi tužilaštvo, predvode vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Među onima koji su osumnjičeni da su učestvovali u otmici Radulovića je i Veljko Belivuk, prvi čovek grupe „Principi“ koja je u Srbiji optužena za pet brutalnih ubistava.

Čađenović je danas rekao da je tužilaštvo proširilo istragu na još jednu osobu čiji identitet nije otkrio. Kako je kazao, osumnjičeni Đ.P. iz Herceg Novog je učestvovao u otmici, čuvao Radulovića tokom zatočeništva i učestvovao u njegovom ubistvu.

„Sumnja se da je 21.12.2020. zajedno sa drugim pripadnikom grupe koji je ranije procesuiran R.M, u unapred pripremljenom štek stanu gde je Radulović čuvan lišio života nakon čega su posmrtni ostaci uništeni od strane drugih pripadnika organizacije“, kazao je Čađenović i pojasnio da su posmrtni ostaci preneti na Lovćen, zapaljeni i uništeni.

Radulović, koji je otet u oktobru 2020. godine na teritoriji Danilovgrada, spominje se i u optužnici srpskog tužilaštva protiv Belivukove grupe – tužilaštvo tvrdi da ga je grupa otela, a potom iskoristila njega i njegov „skaj” telefon koji je služio za bezbednu komunikaciju da namami druge žrtve, pripadnike suparničke kriminalne grupe.  

Čađenović: Razbijena još jedna kriminalna organizacija

Čađenović je danas kazao i da je pokrenuta još jedna istraga – devet osoba osumnjičeno je da je  organizovalo grupu za ubistva, iznude, šverc droge, trgovinu oružjem i druga dela. Ova grupa je, kako je kazao, bila aktivna u Crnoj Gori, Srbiji i evropskim zemljama od početka 2020. godine.

Postoje dokazi da su članovi ove grupe izvršili i planirali izvršenje nekoliko likvidacija u Crnoj Gori – sumnjiče se, između ostalog, za ubistva Nemanje Prelevića i Danila Pekovića u vikendici u Veruši kod Podgorice u oktobru 2020. Ubijeni su, kako je kazao, prethodno praćeni više meseci kako bi se odabralo najpogodnije mesto i vreme za njihovu likvidaciju.

Sumnja se i da ova grupa stoji iza događaja u Beranama kada je u novembru prošle godine iz jednog automobila pucano na drugi i tako pokušano ubistvo tri osobe.

Čađenović je rekao da je grupa planirala i ubistva srpskih državljana, u Srbiji, ali nije izneo detalje.

Na čelu grupe su, kako se sumnja, osoba čiji su inicijali Z.M. i jedna čiji identitet nije utvrđen. Svaki član imao je tačno određeni zadatak i ulogu: jedni su pratili mete koje grupa planira da ubije, drugi su bili zaduženi za štek stanove u kojima su se krili neposredno pre i posle ubistava.

„Pojedini članovi imali su ulogu da stvaraju lažne alibije tako što će im obezbeđivati uslove da nelegalno pređu iz zemalja u okruženju u Crnu Goru“, kazao je Čađenović. 

Na današnjoj konferenciji najviše se govorilo o istrazi koja se vodi zbog šverca oko pola tone kokaina, nađenog u tovaru banana pristiglih u Crnu Goru. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.