Pritvor za policajca osumnjičenog za saradnju sa Šarićem

Pritvor za policajca osumnjičenog za saradnju sa Šarićem

Palata pravde (foto: KRIK)

Zamenik načelnika službe za obaveštajne poslove UKP Milutin Radovanović koji je osumnjičen da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, zadržan je u pritvoru do 30 dana, potvrđeno je za KRIK iz Tužilaštva za organizovani kriminal. Radovanović se predao pre dva dana nakon oko dva meseca bekstva.

Piše: Jelena Radivojević

Radovanoviću je pritvor određen iz tri razloga – zbog opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke, ali i zbog bojazni da bi po puštanju na slobodu ponovio krivično delo za koje je osumnjičen.

On se sumnjiči da je grupi Darka Šarića, nepravosnažno osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca, pomagao tako što je istragu o planiranju ubistva Nebojše Joksovića, svedoka saradnika protiv Šarića u postupku za šverc droge, usmeravao u pogrešnom smeru.

Policajac je dovodio svoje kolege u zabludu i navodio ih da hapse pogrešne ljude dok je štitio članove Šarićeve grupe, a posebno Uroša Radovanovića (ranije Mišić), sumnja tužilaštvo.

Osim što su navodno planirali da ubiju svedoka saradnika 2020. godine, Šarić i saradnici sumnjiče se i da su pokušali da ga diskredituju lažnim optužbama – oni su naime podmetnuli bombu pod automobil osobe sa kojom je Joksović u lošim odnosima i pokušali da za to okrive njega.

Protiv Šarića se vodi istraga i zbog sumnje da je, dok je bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, koristeći enkriptovani „skaj“ telefon, organizovao ubistvo svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, kao i da je organizovao šverc droge.

Među osumnjičenim članovima grupe je i Šarićev advokat Dejan Lazarević, a osim Radovanovića još dvojica policajaca su pod istragom da su pomagali Šariću – pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Duško Mirković i Danilo Stojanović.

Ovo nije jedini postupak protiv Stojanovića i Radovanovića – osumnjičeni su da su u februaru na Cvetnom trgu u Beogradu prebili svog kolegu Milana Vukovića, jednog od načelnika Interpola. Policajci su u pritvoru proveli manje od mesec dana, nakon čega su pušteni na slobodu. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.