Predao se policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Predao se policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Foto: KRIK arhiva

Zamenik načelnika službe za obaveštajne poslove UKP Milutin Radovanović, osumnjičen da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, predao se danas Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje KRIK. On je bio u bekstvu od sredine aprila, kada su uhapšeni Šarić i drugi osumnjičeni.

Piše: Jelena Radivojević

Radovanović je uhapšen danas, nakon što je sa advokatom došao u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je pomagao grupi Darka Šarića, nepravosnažno osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca.

Policajac je, tvrdi tužilaštvo, grupi pomagao tako što je istragu o planiranju ubistva Nebojše Joksovića, svedoka saradnika protiv Šarića u postupku za šverc droge, usmeravao u pogrešnom smeru. Radovanović je, sumnja tužilaštvo, tako štitio člana grupe Uroša Radovanovića (ranije Mišić) od istrage, a kolege policajce navodio da hapse pogrešne ljude. 

Joksovićevo ubistvo grupa je planirala, kako tvrdi tužilaštvo, u dva navrata 2020. godine. Od prvobitnog plana da to urade tokom manifestacije Drinska regata morali su da odustanu jer je održavanje regate otkazano zbog pandemije koronavirusa. Druga ideja im je bila da Joksovića likvidiraju ispred stana gde je živeo i restorana gde je često odlazio da jede, ali ni ona nije ostvarena, kako je utvrdilo tužilaštvo. 

Osim za pripremu ubistva Joksovića, Šarić i njegovi saradnici terete se i da su Joksoviću pokušali da podmetnu lažne optužbe za ubistvo tako što su podmetnuli bombu pod automobil osobe sa kojom je on u lošim odnosima i pokušali da za to okrive njega. 

Šarić je pod istragom i da je naredio ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, kao i da je organizovao šverc droge. Sve to radio je, kako pokazuje istraga, dok je bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, a operacije je organizovao koristeći enkriptovani “skaj” telefon. 

Među osmoricom osumnjičenih članova Šarićeve grupe su i advokat Dejan Lazarević, kao i još dvojica policajaca – pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Duško Mirković i Danila Stojanović koji je bio u bekstvu

Protiv Stojanovića i Radovanovića vodi se još jedna istraga – da su u centru Beograda u februaru prebili svog kolegu, jednog od načelnika Interpola Milana Vukovića. Policajci su u pritvoru proveli manje od mesec dana, nakon čega su pušteni na slobodu. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.