Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Blazo Đurovic (foto: arhiva)

Suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića danas nije održano jer su jedan optuženi i advokat pozitivni na koronavirus. Za ubistvo Đurovića u martu 2018. godine optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković, a ročišta se odlažu mesecima.

Piše: Jelena Radivojević

Optuženi Darko Vesković pozitivan je na virus korona, pa je odloženo današnje suđenje na kom je trebalo da bude predstavljeno veštačenje DNK tragova koji su pronađeni na predmetima u automobilu koji je zapaljen nakon ubistva.

Nalazi veštačenja trebalo je da budu predstavljeni u januaru, ali je suđenje tada odloženo zbog zdravstvenih problema sudije Olivere Đurić koja vodi ovaj postupak. 

Osim Veskovića, za ubistvo je optužen i Nemanja Ivanov. Njih dvojica su pre tri godine, iz zasede, pucali na Đurovića ispred kuće u kojoj je stanovao, piše u optužnici. Sedeli su u kolima na oko 30-40 metara od njegove kuće čekajući priliku za likvidaciju, tvrdi tužilaštvo. Kada je Đurović krenuo automobilom pošli su mu u susret i tada je, kako piše u optužnici, Vesković u njega ispalio 29 metaka iz automatske puške.

Sva trojica su ranije imala problema sa zakonom. Đuroviću se u trenutku ubistva sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe „Firma“. Nakon smrti postupak protiv njega je okončan, ali suđenje i dalje traje za ostatak grupe za koju tužilaštvo tvrdi da je učestvovala u otmici. Više o tome pročitajte ovde.

Optuženi Ivanov osuđivan je nekoliko puta zbog teških krivičnih dela. Zbog učešća u ubistvu Vladana Veličkovića u beogradskom hotelu „Majdan“ osuđen je na dve godine zatvora, a u junu 2007. godine  na godinu i po dana robije  zbog otmice.

Bosanska bezbednosna agencija SIPA je u okviru akcije „Papirus“ naišla na njegovo ime i verovalo se da je nabavio lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Lažni pasoš imao je i Vesković i zbog toga je uhapšen 2017. godine dok je pokušavao da pređe u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš zbog čega je bio uslovno osuđen.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.