Policajcima osumnjičenim da su pomogli Belivuku određen pritvor

Policajcima osumnjičenim da su pomogli Belivuku određen pritvor

Foto: skrinšot MUP

Dvojici policajaca koji se sumnjiče da su pomogli Veljku Belivuku, vođi navijačke grupe „Principi“ bliske kavačkom klanu, tako što su površno pretresli jedan od stanova kako u njemu ne bi pronašli eventualne dokaze, saopštio je Viši sud u Beogradu. Protiv Belivuka i još 21 osobe u toku je istraga zbog tri ubistva, trgovine drogom i posedovanja oružja.

Piše: Bojana Jovanović

Policajcima je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da mogu utiču na svedoke, piše u saopštenju suda.

Njih dvojica terete se da su svesno površno pretresli stan Veljka Belivuka kako u njemu ne bi pronašli pištolj i novac. Naknadnim pretresom njihove kolege su pronašle ove stvari.

Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković, podsetimo, uhapšeni su prošlog četvrtka. Protiv njih i još 20 njihovih navodnih saradnika je pokrenuta istraga zbog sumnje da su ubili tri muškarca – kriminalca Milana Ljepoju, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Svu trojicu su, kako tvrdi tužilaštvo, namamili u kuću u beogradskom predgrađu Ritopek i tu ih ubili. Ovu kuću grupa je koristila isključivo za likvidacije, piše u dokumentu o pokretanju istrage čije je detalje ranije objavio KRIK.

Osim toga, grupa se tereti za trgovinu drogom i posedovanje oružja. Deo je pronađen u prostorijama koje je grupa koristila na stadionu Partizana gde je, između ostalog, nađen i snajper sa prigušivačem.

Grupa je imala veze u policiji i politici.

Belivuk, koga je policija označila kao člana kavačkog kriminalnog klana, bio je blizak visokopozicioniranom žandarmu Nenadu Vučkoviću zvanom Vučko, a ove veze vodile su do nekada jedne od najmoćnijih osoba u policiji – državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović.

Članovi ove grupe obezbeđivali su inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, ali i viđani u društvu njegovog sina Danila.

Tako je Boris Karapandžić, član grupe koji je uhapšen prošle nedelje i koji je pod istragom, sa sinom predsednika uslikan na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u Rusiji. Sa njima je tada bio i Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, koji je više puta viđan sa predsednikovim sinom. Vidojević je ranije bio blizak Belivuku i u policiji je označen kao član kavačkog klana.  

Ova grupa se smatrala i veoma bliskom kavačkom klanu koji je godinama u ratu sa suparničkim, škaljarskim klanom. Više o tome pročitajte ovde.

Pročitajte više o Belivuku

Comments are closed.