Policajci optuženi za prebijanje načelnika Interpola

Policajci optuženi za prebijanje načelnika Interpola

Zgrada tužilaštva (foto: KRIK arhiva)

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović optuženi su da su u februaru prebili jednog od načelnika Interpola Milana Vukovića na Cvetnom trgu u Beogradu, saopštilo je danas Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu. Ove policajce Tužilaštvo za organizovani kriminal inače sumnjiči da su deo grupe narko-bosa Darka Šarića.

Piše: Jelena Radivojević

Stojanović i Radovanović optuženi su zbog prebijanja načelnika Interpola Milana Vukovića na Cvetnom trgu u Beogradu krajem februara oko jedan sat posle podneva. Stojanović je, tvrdi tužilaštvo, prišao Vukoviću koji je sedeo u kafiću na Cvetnom trgu i verbalno ga napao, zbog čega ga je Vuković odgurnuo. Stanojević se udaljio i vratio sa Radovanovićem koji je nastavio da verbalno napada Vukovića i odgurnuo ga, nakon čega je došlo do tuče.

Kada je Vuković pao na zemlju, Stojanović i Radovanović su otišli iz kafića.

Nakon saslušanja Vukovića i dva svedoka, pregledanih snimaka sa kamera koje su zabeležile događaj i veštačenja medicinske dokumentacije o zadobijenim povredama, Prvo osnovno tužilaštvo je podiglo optužnicu.

Tužilaštvo Stojanovića tereti za nasilničko ponašanje i učestvovanje u tuči i traži da bude bude osuđen na godinu i po dana zatvora. Za Radovanovića traži dve godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda.

Prilikom saslušanja tokom istrage, policajci su negirali da su krivi.

Protiv Stojanovića i Radovanovića u toku je još jedan postupak – i to u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Njih dvojica se sumnjiče da su sarađivali sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, odnosno da su učestvovali u pokušaju diskreditacije ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina. Grupa se sumnjiči da je  podmetnula bombu Goranu Nikolaševiću i pokušala da za to okrivi svedoka saradnika Nebojšu Joksovića, kako bi prikazali da je nekredibilan.

Dvojica policajaca sumnjiče se da su pripadnike ove kriminalne grupe predstavljali kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega im tužilac nije određivao pritvor, tvrdi tužilaštvo. Radovanović se sumnjiči i da je namerno usmeravao istragu u pogrešnom pravcu kako bi zaštitio članove grupe, odnosno konkretno Uroša Radovanovića (nekada Mišić) koji je postavio eksploziv pod automobil.

Stojanović i Radovanović su izbegli hapšenje prošlog četvrtka kada je uhapšen Šarić. Stojanović je uhapšen juče u Crnoj Gori, dok je Radovanović i dalje u bekstvu. 

Comments are closed.