Osumnjičeni za ubistvo u kafiću „Ritual“ ostaje u pritvoru

Osumnjičeni za ubistvo u kafiću „Ritual“ ostaje u pritvoru

Palata pravde (foto: KRIK)

Stefanu Milašinoviću koji se sumnjiči da je krajem aprila ubio Luku Žižića na Novom Beogradu produžen je pritvor za još mesec dana, potvrđeno je za KRIK iz Višeg suda u Beogradu. Milašinović je osumnjičen i za likvidaciju Nikole Zečevića zvanog Zeka u Kragujevcu u februaru prošle godine.

Piše: Milica Vojinović

Milašinović će ostati u pritvoru jer postoji rizik da bi mogao da pobegne, utiče na svedoke ili ponovi krivično delo ukoliko bi bio pušten na slobodu.

Protiv njega je u toku istraga za dva ubistva, a čekaju se optužnice u oba slučaja.

Žižića je, kako tvrdi tužilaštvo, Milašinović ubio u kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu, a događaj zabeležile su sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako u kafić ulazi čovek u radničkom odelu, sa maskom na licu i kačketom na glavi, prilazi stolu za kojim je sedeo Žižić i puca u njega. Pucača su potom zaskočila dvojica muškaraca, ali je on uspeo da pobegne.

Dvadesttrogodišnji Milašinović je uhapšen nekoliko dana kasnije u Kraljevu, a u ovom slučaju policija je uhapsila i jednog Kraljevčanina osumnjičenog da je Milašinovića krio u svojoj kući nakon ubistva. Obojica nisu htela da iznose odbrani niti odgovaraju na pitanja tužioca nakon hapšenja.

Druga Milašinovićeva navodna žrtva – Nikola Zečević ubijen je početkom prošle godine u centru Kragujevca. I ovo ubistvo su zabeležile kamere, a na snimku koji je objavljen u medijima vidi se da ubica puca u Zečevića i nakon što je pao na trotoar pošto ga je pogodio sa nekoliko metaka. 

Tadašnji direktor policije Vladimir Rebić nakon ubistva izjavio je da je Zečević povezan sa trgovinom drogom i da je to najverovatnije bio razlog likvidacije.

Comments are closed.