Saslušan osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Žižića na Novom Beogradu

Saslušan osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Žižića na Novom Beogradu

Palata pravde (foto: KRIK)

Muškarac iz Kraljeva koji se tereti da je skrivao osumnjičenog za ubistvo Luke Žižića branio se ćutanjem na današnjem saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu. Žižić je ubijen krajem aprila u kafiću na Novom Beogradu, a ubrzo je u Kraljevu uhapšen osumnjičeni za njegovu likvidaciju.

Piše: Jelena Radivojević

Dvadesetdvogodišnji muškarac iz Kraljeva je na saslušanju kod tužioca iskoristio pravo da ne iznosi odbranu, odnosno branio se ćutanjem, saopštilo je tužilaštvo. 

Tužilaštvo je zatražilo da on bude zadržan u pritvoru zbog bojazni da će uticati na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, ali i zbog toga što je ovo ubistvo uznemirilo javnost. Sud još nije odlučio o ovom predlogu.

Uhapšeni se sumnjiči da je pomogao godinu dana starijem Stefanu M. tako što mu je obećao i obezbedio kuću u Kraljevu u kojoj se ovaj skrivao nakon što je, kako tvrdi tužilaštvo, ubio Luku Žižića krajem aprila.

Žižić je ubijen u svom kafiću „Ritual“ u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu. Ubica je, kako se vidi na snimcima sigurnosnih kamera koje su snimile događaj, ušetao u kafić u večernjim časovima 28. aprila u radničkom odelu sa maskom na licu i kačketom na glavi, prišao stolu za kojim je sedeo Žižić i ispalio desetinu hitaca u njega.

Odmah nakon toga ubicu su zaskočili muškarci koji su sedeli u Žižićevom društvu, ali nisu uspeli da ga zadrže. 

Žižić je poreklom iz Crne Gore, a među čituljama koje su mu date u novinama jedna je izazvla naročitu pažnju – navodno ju je dao Brano Mićunović, čuveni pripadnik crnogorskog podzemlja.

Comments are closed.