Osumnjičeni dileri kod kojih su pronađena obeležja Belivukove grupe ostaju u pritvoru

Osumnjičeni dileri kod kojih su pronađena obeležja Belivukove grupe ostaju u pritvoru

Majice sa navijačkim obeležjima (foto: mup.gov.rs)

Petnaest navijača osumnjičenih da su prodavali drogu u beogradskim noćnim klubovima ostaju u pritvoru još najmanje 30 dana, odlučio je Viši sud u Beogradu. Oni su uhapšeni pre dva meseca, kada su kod njih pronađena navijačka obeležja grupa „Principi“ Veljka Belivuka i grupe „Anti Romi“.

Piše: Jelena Radivojević

Sud je prihvatio zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal i produžio pritvor petnaestorici momaka koji su uhapšeni krajem marta. Oni će ostati iza rešetaka jer postoji opasnost da pobegnu, kao i da u kratkom vremenskom roku ponove krivično delo.

Tužilaštvo vodi istragu protiv ukupno 18 osoba, pošto su tri muškarca ranije uhapšena. 

Oni se sumnjiče da su na beogradskim splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“ prodavali drogu, dostavljali je na tražene adrese i prodavali na ulicama.

Od maja 2021. pa do kraja marta ove godine osumnjičeni su navodno u Beogradu prodali najmanje 590 grama kokaina, 11 kilograma marihuane i nepoznatu količinu amfetamina od čega su zaradili najmanje 65.000 evra, tvrdi tužilaštvo. Osim prodaje droge, sumnjiče se i za nelegalno držanje i nošenje oružja.

U stanu jednog osumnjičenog policija je pronašla 5,5 kilograma kokaina, dok su kod ostalih nađena navijačka obeležja grupa „Principi“ Veljka Belivuka i navijačke grupe „Anti Romi“.

To nije jedino što ih povezuje sa Belivukovom grupom – noćni klubovi u kojima su navodno prodavali drogu poznati kao mesta u kojima obezbeđenje drže baš Belivukovi „Principi“.

Istraga se vodi protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog, Alekse Vasića i Marka Vokića.

Comments are closed.