Optuženi za napad na Borka Stefanovića uhapšen zbog maltretiranja muškarca u Kruševcu

Optuženi za napad na Borka Stefanovića uhapšen zbog maltretiranja muškarca u Kruševcu

Goran Makragić (levo)/Ivan Mitrović (desno) (foto: termic.info/skrinšot)

Današnje hapšenje Marka Živkovića Buvca zbog uznemirujućeg snimka na kojem se vidi kako ponižava muškarca u Kruševcu, ojačava ranije sumnje o vezama ovog kruševačkog kriminalca sa kontroverznim biznismenom Goranom Makragićem. Živković je, inače, jedan od trojice optuženih za napad na opozicionog političara Borka Stefanovića.

Piše: Milica Vojinović

Šokantni snimak koji se juče pojavio i brzo proširio na društvenim mrežama prikazuje maltretiranje Ivana Mitrovića Bize, samoprozvanog „kruševačkog dona“. 

Ivan Mitrović Biza (foto: Fejsbuk)

Četrdesettrogodišnji Mitrović je popularan na socijalnim mrežama, a široj javnosti je poznat i po tome što je učestvovao u rijaliti emisiji „Parovi“. Sebe predstavlja kao kriminalca i snagatora i više puta je poznatog kriminalca Kristijana Golubovića pozivao na okršaj pred kamerama rijalitija.

Na snimku koji je juče objavljen, međutim, Mitrović izgleda preplašeno i nateran je da se izvinjava.

Osoba iza kamere mu preti, udara ga i, što je najzanimljivije – tera da se izvini kruševačkom biznismenu na lošem glasu Goranu Makragiću jer je „pravio slike sa njegovim neprijateljima“.

Ovo se dogodilo u noći između srede i četvrtka u Vidovdanskoj ulici u Kruševcu, a iza kamere je, kako veruje policija, bio Marko Živković zvani Buvac. On je zbog ovoga uhapšen, a na teret mu se stavlja nasilničko ponašanje i određeno mu je dvodnevno policijsko zadržavanje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U isto vreme, Živkoviću se sudi u drugom bitnom slučaju koji ga, takođe, spaja sa Makragićem – napad na opozicionog političara Borka Stefanovića. 

Stefanović je, podsetimo, napadnut krajem novembra 2018. godine u Kruševcu ispred zgrade mesne zajednice u naselju Rasadnik gde je trebalo da se održi tribina „Saveza za Srbiju“. Maskirani napadači nasrnuli su na njega i raskrvavili mu glavu. Ovaj napad je pokrenuo građanske proteste protiv vlasti.

Osim Živkovića, tada su uhapšeni i Danijel Gmijović Cafta, nekadašnji saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše i Miloš Šaponjić zvani Šapa. 

Sva trojica su optuženi za napad. Stefanović je, međutim, tvrdio da time slučaj nije rešen i da iza napada zapravo stoji Makragić.

Marko Živković Buvac (foto: Fejsbuk)

Tužilaštvo je tom prilikom saslušalo Makragića, ali je on negirao ove tvrdnje. Tada je istakao da optužene, među kojima je i Živković, poznaje samo iz viđenja, ali da se sa njima ne druži, niti ima bilo kakav privatni ili poslovni odnos.

Jučerašnji snimak, međutim, osnažuje sumnje da je Živković bilazak Makragiću.

Naime, na snimku se jasno vidi da je Živković napao Mitrovića upravo zbog Makragića. Prisiljava ga da se ovom kontroverznom biznismenu izvini, što Mitrović radi, pravdajući se: „Namestio me Kosić, neće više nikada da se desi“.

Ko je Kosić?

Muškarac sa istim prezimenom – Dejan Kosić, uhapšen je u maju prošle godine zbog tuče sa Makragićem. 

Tužilaštvo je utvrdilo da je do sukoba došlo u kruševačkom lokalu „PUB“ pošto je Makragić udario Kosića pesnicom u glavu da bi mu se zatim pridružila još dvojica muškaraca. Kosić je uzvratio tako što je Makragića ubo nožem u desnu stranu grudi. Policija je tada uhapsila i Makragića, kao i dvojicu muškaraca koji su u tuči učestvovali na njegovoj stani, a suđenje u ovom slučaju je u toku.

Makragić je, inače, blizak i čuvenom kriminalcu sa severa Kosova Zvonku Veselinoviću i njegovom kumu Milanu Radoičiću koji se, inače, sumnjiče za ubistvo srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića. Ovoj trojici se sudilo zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, ali su pravosnažno oslobođeni u julu prošle godine.

O Makragiću je govorila i Marija Lukić koja je predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku prijavila zbog višegodišnjeg seksualnog uznemiravanja. Prema njenim rečima, nakon što je prvi put javno progovorila o seksualnom uznemiravanju koje je trpela Makragić joj je pretio i govorio joj da ne prijavljuje Jeličića policiji.

On je već imao problema sa zakonom. Osuđivan je uslovno više puta početkom dvehiljaditih, a nekoliko krivičnih prijava podnetih protiv njega zbog nasilničkog ponašanja, ugrožavanja bezbednosti i iznude, je odbačeno.

Pročitajte više o Goranu Makragiću

2 Comments

  1. Kosić Dejan kaže:

    Ni Gašić mu nemože ništa .

  2. minja kaže:

    Sta je bizo. Niso vise jak. Gde ti sada klikercici ???