Određen pritvor osumnjičenima da su Belivukovi saradnici

Određen pritvor osumnjičenima da su Belivukovi saradnici

Veljko Belivuk (foto: skrinšot)

Dvojici navodnih saradnika Veljka Belivuka, optuženog da je šef kriminalne grupe „Principi“, koji su uhapšeni pre dva dana zbog sumnje da su učestvovali u brutalnim ubistvima određen je pritvor, saopštio je danas Viši sud u Beogradu. 

Piše: Milica Vojinović

Senadu Rešoviću i Dejanu Mihajloviću pritvor je određen jer postoji rizik od bekstva, kao i sumnja da bi mogli da ponove krivično delo, ali i zato što je sud procenio da je javnost uznemirena ubistvima koje su, kako se sumnja, počinili. Pritvor će im trajati najviše mesec dana nakon čega će tužilac moći da traži da se on produži.

Osumnjičeni Rešović učestvovao je u ubistvu Nikole Mitića, veruje tužilaštvo, dok je Mihajlović osumnjičen da je ubio Zdravka Radojevića. 

Obojica osumnjičenih su se u tužilaštvu branili ćutanjem.

Radojević je jedna od pet žrtava Belivukove grupe, kako tvrdi tužilaštvo. Nakon hapšenja Rešovića, tužilaštvo je proširilo istragu protiv ove grupe i na ubistvo Mitića, pa se sada grupa sumnjiči za šest ubistava. 

Optužnica protiv Belivuka, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i još 28 članova grupe nedavno je potvrđena i očekuje se da će suđenje uskoro da počne.

Oni su optuženi za brutalna ubistva mahom pripadnika suparničke kriminalne grupe – Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki i Milana Ljepoje. Žrtve su, tvrdi tužilaštvo, namamili, oteli i odveli u kuću u Ritopeku gde su ih mučili i ubijali, a zatim se otarasili njihovih tela.

Osim ovoga, članovi grupe terete se i za mučenje i silovanje jedne osobe, prodaju droge i nezakonito posedovanje oružja.

Tužilaštvo se tokom šestomesečne istrage, međutim, nije bavilo ključnim veza koje su Belivuk i njegovi saradnici imali u vrhu policije i u politici poput veza koje je su Belivuk i saradnici imali sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović, žandarmom Nenadom Vučkovićem i generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem. 

Više o detaljima optužnice pročitajte ovde

Comments are closed.