Proširena istraga protiv Belivukove grupe za još jedno ubistvo

Proširena istraga protiv Belivukove grupe za još jedno ubistvo

Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa se, osim za pet ubistava za koja su već optuženi, sumnjiči i za ubistvo Nikole Mitića, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal. Dvojica članova grupe koji su uhapšeni zbog sumnji da su učestvovali u ubistvima juče su saslušani u tužilaštvu, a branili su se ćutanjem.

Piše: Milica Vojinović

Tužilaštvo je donelo naredbu da se protiv Belivukove grupe proširi istraga i na Mitićevo ubistvo pošto je juče saslušan Senad Rešović koji je uhapšen zbog sumnje da je oteo Mitića u avgustu prošle godine, nakon čega ga je, kako se sumnja, zajedno sa drugim članovima grupe ubio u Ritopeku.

Osim Rešovića uhapšen je i Dejan Mihajlović koji se sumnjiči da je ubio Zdravka Radojevića. Belivukova grupa već je optužena za ovu likvidaciju, ali će se voditi i istraga protiv Mihajlovića.

Obojica uhapšenih saslušani su u tužilaštvu, ali su se branili ćutanjem. Tužilac je tražio od suda da im se odredi pritvor, a odluka suda se čeka.

Ukoliko naredbe tužilaštva prihvati sud i ako Rešović i Mihajlović budu optuženi Belivukovoj grupi sudiće se za još jedno ubistvo.

Osim za ubistvo Radojevića, Belivuk i njegovi saradnici optuženi su za pet brutalnih ubistava –  Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi i Milana Ljepoje. Žrtve su namamili u kuću u Ritopeku, mučili, a nakon ubistva otarasili su se njihovih tela tako što su ih sekli, mleli u mašini za mlevenje mesa, a zatim u džakovima odvozili do reke i bacali u nju, utvrdilo je tužilaštvo.

Žrtve su mahom bile pripadnici suparničkih kriminalnih grupa, a motiv ubistva većine bila je osveta.

Optužnica je nedavno potvrđena i suđenje bi uskoro trebalo da počne.

Istraga, međutim, nije rasvetlila ključne veze koje su Belivuk i njegovi saradnici imali u vrhu policije i u politici poput veza koje je imala sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović, žandarmom Nenadom Vučkovićem i generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.