Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Blazo Djurovic (foto: arhiva)

Suđenje optuženima za likvidaciju Blaža Đurovića danas nije održano pošto sudija Olivera Đurić ima zdravstvenih problema.

Piše: Milica Vojinović

Odlaganjem današnjeg suđenja odloženo je predstavljanje veštačenja DNK pronađenog na predmetima koje je policija otkrila u zapaljenom automobilu nakon ubistva. Suđenje bi trebalo da se nastavi u martu.

Za likvidaciju Đurovića sudi se Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću. Oni su, kako je utvrdilo tužilaštvo, u martu 2018. godine na njega pucali iz zasede ispred kuće u kojoj je stanovao u Beogradu. 

I ubijeni Đurović, kao i dvojica optuženih ranije su osuđivani.

Optuženi Ivanov osuđen je 2007. na godinu i po dana zatvora zbog otmice. U postupku za ubistvo Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu dobio je dve godine zatvora jer je tukao Veličkovića u koga je potom pucao Stanko Buhanac.

Njegovo ime pojavilo se u akciji „Papirus“ koju je sprovela bosanska bezbednosna agencija SIPA. Verovalo se da je bio među osobama koje su nabavile lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Sa lažnim pasošem uhapšen je i drugi optuženi – Vesković i to 2017. kada je pokušao da iz Srbije pređe u Mađarsku. Zbog toga je bio osuđen na uslovnu kaznu.

Ubijenom Đuroviću se sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe „Firma“, ali je postupak protiv njega obustavljen pošto je ubijen. Ostatku grupe koja je, kako tvrdi tužilaštvo, učestvovala u otmici i dalje se sudi.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.